zajimave-plany-jowoodu-nejenom-na-rok-2006
Novinka Zajímavé plány JoWoodu nejenom na rok 2006

Zajímavé plány JoWoodu nejenom na rok 2006

sleepless.

sleepless.

2. 1. 2006 14:16
Reklama

Společnost JoWood se v nyní už uplynulém roce 2005 potýkala s řadou problémů finančního rázu, za něž mohla zejména špatná rozhodnutí managementu. Plány JoWoodu pro rok 2006 jsou tedy poněkud střízlivější, ale rozhodně ne nezajímavé. Společnost Jowood je svým akcionářům představila na mimořádné valné hromadě, která se konala 19. prosince minulého roku. Finanční situace by se měla zlepšit díky větší kapitálové účasti společnosti KOCH Media a snížení tržní hodnoty JoWooD Productions software AG o 7 522 340 Euro z částky 30 089 360 Euro na 22 567 020 Euro. Na valné hromadě došlo kromě jiného i k volbě nového předsedy správní rady, kdy své křeslo opustil Gerhard Weisschädel ve prospěch Michaela Sarese.

Nyní však tomu co bude většinu hráčů zajímat především a to jsou konkrétní plány týkající se vydávání titulů pro PC, konzole a handheldy.

Co se PC týče, hodlá společnost JoWood vydat v Evropě následující tituly (bez bližšího časového určení):

The Guild 2
The Guild 2 datadisk
SpellForce 2
SpellForce 2.5 (datadisk SF2)
SpellForce Special Edition
Gothic 3
Panzer Elite Action
Panzer Elite Action datadisk
Ski Racing 2007
Aquanox: The Angels Tears (konečně Aquanox pro konzole)
Hotel Giant 2
+ několik další titulů hlavně pro handheld Sony PSP.

Právě do titulů pro Sony PSP vkládá společnost JoWood velké naděje, protože trh s PSP tituly neustále roste, náklady na vývoj her jsou oproti vývoji pro jiné platformy výrazně nižší a většina majitelů PSP (a tím pádem i potenciálních kupci) patří do skupiny příležitostných hráčů, jež hodlá JoWood oslovit v prvé řadě a přilákat je tím ke koupi svých dalších produktů. Na PSP se tedy objeví porty titulů Panzer Elite Action, Neighbours from Hell, Pusher, Kao a Legend of Kay, které nejsou určeny výhradně pro hardcore publikum, ale právě spíše pro příležitostné hráče. Společnost JoWood zatím nehodlá vyvíjet tituly pro další generace konzolí a zvolila si v tomto ohledu strategický dvojznačnou vyčkávací taktiku. Hodlá počkat až next-gen platformy u hráčů zdomácní a trh s tituly pro ně se trošku rozjede. Jde o jednoznačně opatrnou strategii, která sice nepřinese JoWoodu z krátkodobějšího hlediska velké (vlastně žádné) příjmy, ale zase je prosta významnějších risik.

JoWood se naproti tomu hodlá daleko více věnovat budování komunity okolo jednotlivých titulů. V popředí zájmu je také prodej populárních licencí k produkci titulů pro mobilní telefony. Je tedy dost dobře možné, že se ještě tento rok hráči dočkají mobilních titulů Gothic, SpellForce, Legend of Kay a dalších. JooWod se též hodlá v daleko větší míře angažovat na poli online prodeje nejenom svých titulů, čímž chce snížit své vlastí distribuční náklady a zvýšit příjmy. Pokud půjde vše podle plánu, tak se hráči v titulech od JoWoodu dočkají také in-game reklam. Dlouhodobé plány JoWoodu, jejichž naplňování určitě nezačne v roce 2006, se týkají zejména brandů Gothic a SpellForce. Kromě očekávaných titulů Gothic 4 a SpellForce by chtěla společnost JoWood přijít i s epizodním Gothic titulem a Gothic i SpellForce MMORPG a konzolovými tituly.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama