diskriminace-v-mmorpg-world-of-warcraft
Novinka Diskriminace v MMORPG World of Warcraft?

Diskriminace v MMORPG World of Warcraft?

sleepless.

sleepless.

17. 1. 2006 11:09
Reklama

MMORPG World of Warcraft je svět ve světě, v němž už nyní žijí miliony hráčů z celého světa, které společně trápí jeden velký problém a to tzv. Gold Farmers. Jde o hráče, kteří nehrají WoW pro radost ze hry, ale pro zisk a běžní hráči WoW je proto nenávidí a opovrhují jimi. Většina obyčejných hráčů má bohužel pojem Gold Farmers spojen s hráči čínského, respektive asijského původu, které pak různým způsobem utlačují a diskriminují. V poslední době se například objevil jeden obzvláště nevybíravý způsob, který navíc postihuje i ostatní neanglicky hovořící hráče.

Zakládání skupinek a partiček je při hraní WoW věcí naprosto běžnou a hlavně nutnou pro splnění řadu questů. V řadě případů to probíhá tak, že hráč prostě dostane pozvání, aby se něčeho zúčastnil. V poslední době se však rozmohla nechutná praktika spočívající v ověření neasijského původu hráčů ještě předtím, než je do skupiny pozván. Pokud daný hráč nedokáže napsat požadovanou větu v angličtině a navíc bezchybně, tak je okamžitě označkován jako Gold Farmer, což se s ním samozřejmě nese pěkně dlouho a víceméně mu to znemožní hraní dle vlastních představ.

Chytrákům, kteří s touto činností začali však jaksi nedochází, že bezchybnou angličtinou nehovoří spousta hráčů z celého světa a hlavně to není žádná známka toho, že je někdo Gold Farmer. Spousta nemyslících tvorů tohle bohužel neřeší a v rámci davové psychózy se k diskriminačním praktikám zvesela přidává, což je rozhodně nežádoucí trend. Naštěstí už se proti němu začíná zvedat vlna odporu, o čemž napovídá tato tisková zpráva. Jediným skutečným řešením je však otevřená mysl a vzájemná tolerance mezi hráči, která bohužel nepřijde sama od sebe.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama