guild-wars-factions-nove-info-a-screeny
Novinka Guild Wars: Factions - nové info a screeny

Guild Wars: Factions - nové info a screeny

sleepless.

sleepless.

19. 1. 2006 08:14
Reklama

Oficiální představení standalone datadisku Guild Wars: Faction bylo poněkud vágní a po faktech dychtiví jedinci se toho moc nedozvěděli. Tvůrci z ArenaNet však nejsou skoupí na slovo, nebo dokonce líní hráčům potřebné informace předhodit. Oni si jen vybrali jiný způsob jak svůj výtvor hráčům představit a nutno říci, že jejich strategie je velmi sympatická. Oni se totiž rozhodli datadisk představit tím, že všem zájemcům bez výjimky nabídnou možnost si jej na vlastní kůži vyzkoušet – zahrát! Tato možnost nastane už zítra a potrvá až do neděle. Nijak ovšem neuškodí, když si fanoušci GW ještě předtím prohlédnout sadu nových screenshotů a přečtou pár konkrétních informací o příběhovém pozadí datadisku a dalších prvcích.

Datadisk Guild Wars: Faction sebou přinese zbrusu novou kampaň, prostředí a příběh. Vše se bude odehrávat na kontinentu Cantha, který leží tak nějak na jih od Tyrie. Cantha je kontinent asijského stylu, jehož minulost je nerozlučně spjata s magií. Bohužel spíše v tom negativním slova smyslu. Za všechno zlé může Shiro Tagachi, což byl jeden z císařových tělesných strážců. Shiro však císaře zradil, za což pak byl chycen a popraven. Jeho smrt však přinesla nečekanou kataklyzmatickou reakci, jež moře proměnila ve smrtelný jed a les v kamennou alej. Hráči se s tím budou muset v datadisku nějak poprat a přitom ještě počítat s duchem výše uvedeného zrádce Shira, jež bude v nápravě těchto špatností hrát podstatnou roli.

Kontinent Cantha obývají tři národy – Cathané, Kurzikové a Luxané, přičemž každá z nich je logicky naprosto odlišná a vyznává jiné hodnoty, takže tu svoji si jistě vybere hráč každého přesvědčení. Jedním z hlavních prvků v datadisku je nová interakce mezi guildami, jež mezi sebou budou moci vytvářet aliance, nebo bojovat o důležité kontrolní body. S guildami a aliancemi souvisí i boj o území pod vlajkou několika frakcí. Každá frakce je tvořena určitým počtem guild a za vítěznou bude považována ta, která bude skrze guildy ovládat více  územních celků. S tímto novým konceptem úzce souvisí i změny v systému PvP soubojů, které budou nyní fungovat na úrovni jednotlivců, guild, celých skupin a frakcí.

Hráči se tak dle všeho mohou těšit na docela masivní bitvy. Příjemným zpestřením hraní budou i nové challenge a elite mise, přičemž prvně jmenované budou kooperativní a půjde v nich čistě o skóre, zatímco ty druhé jmenované budou zase určeny výhradně pro hráče s hodně vypracovanými postavami. Z dalších prvků, které datadisk přinese, lze jmenovat 2 nové profese, přes 300 nových skillů (90 z nich je pro elite postavy), cca 50 nových lokací, přes 100 nových NPC nepřátel, nové zbraně, předměty, brnění, ale i možnosti při tvorbě postavy. Na jeden datadisk toho tvůrci z ArenaNet chystají až dost a něco z toho bude možné už od zítřka zkoušet 48 hodin na vlastní kůži. Podrobnosti o tom jsou k dispozici na homepage.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama