prvni-info-o-projektu-crysis-od-tymu-crytek
Novinka První info o projektu Crysis od týmu CryTek

První info o projektu Crysis od týmu CryTek

sleepless.

sleepless.

23. 1. 2006 10:34 7
Reklama

Nástupcem ne-až-tak-úspěšné-jak-se-čekalo FPS Far Cry od německého týmu CryTek nebude Far Cry 2, ale FPS nazvaná Crisis, kterou (na základě několik měsíců staré dohody) vydá koncem roku 2006/počátkem roku 2007 společnost Electronic Arts. Základem Crisis bude druhá verze interně vyvinutého CryEnginu, jež naplno využije nových prvků rozhraní DirectX 10 a počítá se i s využitím Pixel Shader verze 4.0. Karty, které tuto technologii využijí, by se však měly objevit až ve druhé polovině tohoto roku. Nemá cenu vypisovat všechno co bude CryEngine 2 podporovat. Všem je snad jasné, že se prostě bude nač dívat a nejenom to. Čekat lze opět mnohem vyšší míru interaktivity, dynamické počasí, střídání dne a noci, zkrátka next-gen titul se vším všudy (video presentující CryEngine 2 je ke stažení zde). Co se tématu týče, tak dali tvůrci sbohem genetickým experimentům z Far Cry a obrátili se na naše známé z vesmíru – alieny. Ti si pro sebe uzmuli ostrov v Pacifiku, který s pomocí své technologie proměnili v soukromý ledovec. Taková událost samozřejmě neušla pozornosti vlád hned několika světových velmocí včetně Američanů, Číňanů i Severokorejců.

Tvůrci by hráčům zřejmě jen těžko vysvětlili proč hrají za příslušníka speciální čínské jednotky, takže hlavním hrdinou je bohužel opět Američan jménem Jack Dunn. Tvůrci slibují širokou paletu obsahově odlišných misí v různých lokacích, kterých se hráč bude účastnit buď sám, nebo za doprovodu NPC postav. Velmi příjemně zní plánovaná podpora kooperace pro singleplayer kampaň. herní doba by se měla pohybovat na úrovni cca 10 hodin, což nezní zrovna dobře, ale tvůrci se ohánějí vysokou mírou znovu hratelnosti. Té chtějí dosáhnout větvením celé řady úkolů, kdy si hráč bude muset zvolit jeden způsob řešení dané situace. Další způsob bude možné zvolit až při opakovaném hraní, takže tolik ona znovu hratelnost.

Samozřejmostí je poměrně velkorysá podpora multiplayeru v podobě klasických módů Deathmatch, Team Deathmatch, přičemž chybět zcela jistě nebudou i módy nové. Zatím jsou ovšem přísně tajeny. V single i multiplayeru bude mít hráč k dispozici dopravní prostředky a vedle široké palety zbraní vytvořených dle skutečnosti se hráči dočkají i speciálního vybavení a zbraní mimozemského původu. Zatím jsou k dispozici pouze hodně kusé informace, což se snad brzy změní díky oficiálnímu představení. Vše co je výše uvedeno pochází z preview v německém magazínu Gamestar.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama