tvurci-z-monolith-chystaji-pokracovani-f-e-a-r
Novinka Tvůrci z Monolith chystají pokračování F.E.A.R.

Tvůrci z Monolith chystají pokračování F.E.A.R.

sleepless.

sleepless.

22. 2. 2006 07:05
Reklama

Pro tvůrce z týmu Monolith byl minulý rok ve znamení vydání dvou docela solidních akčních titulů postavených na stejné technologii. Prvním byla FPS F.E.A.R. pro PC a tím druhým Xbox 360 akce Condemned. V obou případech však platí, že se hra ze své domovské platformy podívá i k sousedům. V případě F.E.A.R. to znamená zatím nepotvrzené vydání Xbox 360 verze a v případě Condemned potvrzené vydání PC verze. Oba dva tituly si také pohrávaly s hororovou tématikou, ale ani v jednom případě se to moc nezdařilo. Jenže zatímco v případě Condemned se to odrazilo v recenzích, protože hru nepředcházel hype, tak v případě F.E.A.R. došlo na tradiční masivní vlnu hru přehodnocujících a oslavných recenzí.

Tvůrci z Monolith však musí sami dobře vědět, že jejich skvělý titul zas až tak skvělý nebyl a není pochyb o tom, že to v chystaném pokračování hodlají napravit. Tím se vlastně dostáváme k tomu hlavnímu a tím je informace o oficiálním potvrzení faktu, že tvůrčí tým Monolith připravuje pokračování FPS F.E.A.R. pro PC i konzole. Má to však celé jeden háček. Tým Monolith patří už od roku 2004 společnosti Warner Brothers Interactive Entertainment, která by byla hloupá, kdyby nechala VU Games vydat pokračování F.E.A.R. Jenže tím se právě celá situace zamotává. Práva na název F.E.A.R. je totiž v držení VU Games, zatímco Monolith, potažmo WBIE má práva na veškerý obsah (příběh, postavy a podobně).  Na první pohled zamotaná situace má však velmi jednoduché řešení. Skutečné pokračování F.E.A.R. od Monolithu vyjde pod jiným názvem než například F.E.A.R. 2. Tím se celý problém vyřeší a VU Games si může s právy na název dělat co chce.

Co se obsahu pokračování týče, tak se prý hráči mohou těšit na další osudy známých postav ve známém prostředí, jež sami tvůrci z Monolithu milují a chtějí jej i nadále rozvíjet. Verze pro PC a konzole sice budou disponovat stejným příběhem a postavami, ale každá z nich bude vyvíjena s ohledem na specifika dané platformy. Primární platformou přitom bude PC. Tolik tedy prozatím o pokračování FPS F.E.A.R., které se nebojí toho, že nebude moci v názvu použít F.E.A.R..

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama