cenega-vyda-ufo-afterlight-nove-informace
Novinka Cenega vydá UFO: Afterlight + nové informace

Cenega vydá UFO: Afterlight + nové informace

sleepless.

sleepless.

1. 3. 2006 16:02
Reklama

Společnost Cenega Publishing dnes zveřejnila informaci o dohodě s týmem ALTAR games, na jejímž základě se stala vydavatelem chystaného titulu UFO: Afterlight, jež by se měl v obchodech v prvním čtvrtletí příštího roku. Tvůrci z výše uvedeného (relativně nedávno zformovaného) týmu už sice svůj nový UFO titul představili na konci minulého roku, ale tentokrát jsou k dispozici mnohem podrobnější informace nejenom o hlavních herních prvcích, ale hlavně o příběhovém pozadí. Hráči se tentokrát podívají na Mars, kde si část pozemšťanů vybudovala krátce před událostmi v UFO: Aftershock s pomocí Reticulanů novou kolonii, která jim poskytuje všechny základní prostředky a zdroje nutné k přežití, což je voda, dýchatelný vzduch a jídlo. Nemají tedy žádný závažnější důvod provádět komplikovaný výzkum. Starost o přežití je na prvním místě.

Jedinou aktivitou lidské kolonie na Marsu je průzkum archeologického naleziště, kde byly objeveny pozůstatky nesmírně vyspělé a podle všeho již dávno zaniklé mimozemské civilizace. Hráč se do příběhu zapojí ve chvíli, kde průzkum naleziště a výzkum nalezených materiálů způsobí drastický zvrat celé situace. Lidé svojí činností probudili k životu automatickou obranu v podobě robotů, která má Mars chránit před jakýmkoli působením jiné civilizace. Teď už lidé mají dost dobrý důvod nestarat se jenom o jídlo, vodu a vzduch, ale i o výzkum nových technologií a obranných i útočných prostředků. Musí se totiž bránit nejenom robotům, ale i ještě daleko většímu nebezpečí, které se k nim dostane skrze hyperprostorovou bránu, jež byla lidmi nedopatřením a nevědomky otevřena. Volání o pomoc vyslané směrem k zemi se navíc nesetkalo s žádnou odezvou. Obyvatelům Marsu tak nezbývá, než aby se o svoji budoucnost poprali sami.

UFO: Afterlight se bude po stránce konceptu podobat svým dvěma předchůdcům (UFO: Aftermath, UFO: Aftershock) a nabídne kombinaci globální strategie a tahových taktických soubojů. Oproti minulosti se však hráči dočkají komplexního tréninkového systému a většího důrazu na RPG prvky. K dispozici budou vzhledem k novému příběhu a jiným okolnostem nové technologie, zbraně i vybavení a také zbrusu nový nepřátelé s jinou bojovou taktikou, zbraněmi a vybavením. Změn oproti předchozím dílům se hráči dočkají i v části budovatelské, která spočívá v budování základen, rozhodování o výzkumu a manažování pracovních a bojových sil. Obrázky ze hry bohužel nejsou v tuto chvíli k dispozici, ale snad se to brzy změní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama