spore-na-handheldech-zda-se-ze-ano
Novinka Spore na handheldech? Zdá se, že ano.

Spore na handheldech? Zdá se, že ano.

sleepless.

sleepless.

1. 3. 2006 08:12
Reklama

Společnost Maxis (již dlouho součást Electronic Arts) znají i to co se o herní scénu zajímají jenom okrajově. Tituly v sérii Sim City, nebo The Sims totiž zasáhly i jedince, kteří se jinak hrám vyhýbají. Podobný a ještě větší efekt by měl mít i další připravovaný titul od Maxisu a tím rozhodně není myšlen x-tý datadisk pro The Sims 2. Onou hranice bořící hrou by měla být Spore, kterou šéf Maxisu Will Wright představil teprve minulý rok a ještě dnes vlastně není zcela jasné, co vlastně bude Spore zač. To však v tuto chvíli nehraje roli. Důležitý je fakt, že se Spore podle všeho objeví nejenom na PC, ale i na a handheldech a podle všeho i konzolích. Doposud byl přitom Spore projekt určený jenom pro PC.

O tom, že bude Spore multiplatformový titul, svědčí tento post s pracovní nabídkou na sajtě GameDev.net, jehož prostřednictvím se hledá Handheld Designer pro SPORE tituly. Evidentně jde o pozici určenou zkušeným vývojářům, protože mezi požadavky je uvedena například nutná několikaletá vývojářská praxe, podíl na 2 a více dokončených a vydaných titulech, předchozí zkušenosti s pozici hlavní designér a další. Rozhodně tedy nejde o místo pro zelenáče a začátečníky.

Ačkoli tato pracovní nabídka hovoří sama za sebe, tak je předčasné hovořit s určitostí o tom, že se Spore objeví na handheldech, nebo dokonce konzolích. Pokud podobné plány existují, tak je EA zcela jistě vyjeví během E3 2006, kde bude titul Spore podle všeho představen v daleko širší míře než tomu bylo na E3 2005. Hra by totiž měla vyjít už na podzim tohoto roku, přinejmenším na PC. Majitelé ostatních platforem si zatím mohou o Spore nechat zdát a každý den se za verzi pro svoji mašinku modlit k některému z mnoha v současnosti populárních božstev.


 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama