lionhead-studios-ceka-reorganizace
Novinka Lionhead Studios čeká "reorganizace"

Lionhead Studios čeká "reorganizace"

sleepless.

sleepless.

4. 3. 2006 07:45
Reklama

Nezávislá vývojářská společnost Lionhead Studios je neustále předmětem řady spekulací, které se však povětšinou týkají her a ne přímo samotného businessu. V poslední době je tomu však opačně. Nejdříve se objevily informace o tom, že Ubisoft a Microsoft spolu bojují o možnou koupi Lionhead a pak vyšlo najevo, že společnost Activision končí s Lionhead veškeré obchodní vztahy kvůli velmi slabým prodejním výsledkům simulace/strategie The Movies. Nyní na to navazuje informace o tom, že v Lionhead Studios dojde/nebo už částečně došlo k reorganizaci. Tohle slovo však může mít hned několik významů. Může to znamenat jenom přeskupení pracovníků, ale také snižování, či zvyšování stavů. V případě Lionhead Studios se podle všeho jedná o kombinaci přemisťování pracovníků a propouštění.

Diskusi na tohle téma rozpoutal post na fan sajtě The Movies Planet, podle nějž se prý měl v Lionhead Studios konat interní porada, během níž došlo k rozhodnutí přeskupit pracovníky a ze tří vývojových týmů udělat dva, což prý bude mít za následek snižování stavů a konec podpory The Movies. Podobné informace jsou docela nebezpečné, protože jakmile se rozšíří, tak mohou napáchat spoustu škody. Proto se společnost Lionhead ústy jednoho ze zaměstnanců na oficiálním fóru k celé věci raději ihned oficiálně vyjádřila.

Jeden z týmů spol. Lionhead už prý několik měsíců plánuje blíže neurčený AAA titul. Mezitím se vývoj několika dalších her blíží svému dokončení, čímž se uvolní pracovní síla v počtu zhruba 100 super talentovaných vývojářů, kteří budou posilou pro tým, jež bude na výše uvedeném next-gen titulu pracovat. Tato strategie byla presentována na firemním meetingu, který se konal 2. dubna. Bohužel to prý bude kromě jiného znamenat, že se někteří vývojáři stanou přebyteční. Nijak se to však údajně nedotkne podpory strategie/simulace The Movies, která se v létě dočká slíbeného datadisku (který zatím nese všeříkající pracovní označení Stunts & Effects) i volně stažitelného obsahu pro ProShop. Během E3 pak určitě dojde i na oznámení vítěze soutěže sponzorované automobilkou Chrysler.

Výše uvedené oficiální prohlášení tedy nepřímo potvrzuje část původní informace z The Movies Planet. Dojde totiž k reorganizaci spočívající ve vytvoření přinejmenším jednoho velkého týmu, který bude pracovat na next-gen AAA titulu. Podpora The Movies bude naštěstí ještě pár měsíců pokračovat. Zpráva z fan sajty však nelhala v tom, že některé zaměstnance Lionhead Studios čeká nucené pakování pěti švestek a hledání nové práce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama