take-2-si-pojistila-tvurce-gta-serie-castkou-25-mil
Novinka Take 2 si pojistila tvůrce GTA série částkou 25 mil. $

Take 2 si pojistila tvůrce GTA série částkou 25 mil. $

sleepless.

sleepless.

15. 3. 2006 09:52
Reklama

Snad nikdo se špetkou zdravého rozumu nepochybuje o tom, že série Gran Theft Auto je pro společnost Take 2 Interactive pomyslnou slepicí, která snáší zlatá vejce. Ne že by ostatní hry výše uvedené vydavatelské společnosti také nepřinášely zisky, ale ani zdaleka se to nemůže rovnat příjmům a ziskům, jež má Take 2 z GTA s0rie. Uvědomuje si to samozřejmě i vedení Take 2, které se tak musí neustále obávat, že se něco přihodí, společnost Rockstar se trhne a přejde s GTA k jinému vydavateli. Pro TakE 2 by to pak znamenalo hodně vážné existenční potíže, z nichž by se tato vydavatelská společnost možná už nevyhrabala.

Ve snaze podobné katastrofě zabránit se vedení Take rozhodlo pojistit si klíčové vývojáře z Rockstaru takovým menším legálním úplatkem dosahující výše 25 milionů dolarů. Jinak řečeno. Společnost Take 2 zaplatila lidem z Rockstaru za to, že přinejmenším další tři roky budou GTA tituly vydávat prostřednictvím Take 2. Tato docela zajímavá informace vyplula na povrch díky zprávě o hospodaření za poslední čtvrtletí, kterou Take 2 vypracovala pro americkou Securities and Exchange komisi. Oněch 25 milionů dolarů nebylo zvoleným vývojářům vyplaceno cash na ruku samozřejmě. Inkriminované osoby dostanou tento obnos ve dvou fázích. Nyní jim bude připsáno jmění ve výši 14.8 milionů dolarů v podobě chráněných cenných papírů a zbylých 10.2 milionů dolarů jim pak bude stejným způsobem "vyplaceno" během následujících tří let.

Pro vedení Take 2 to však neznamená, že by si mohlo přinejmenším na tři roky oddechnout. Za 25 milionů dolarů v chráněných cenných papírech si totiž od důležitých zaměstnanců Rockstaru koupilo jenom slib, respektive souhlas s tím, že se během 3 dalších let budou i nadále věnovat vývoji dalších GTA titulů. Podle všeho není souhlas závazný. Navíc je poněkud divné, že byla celá dohoda upečena pouze na 3 roky, protože další regulérní GTA titul je očekáván až na rok 2007 a s jeho nástupcem se pak počítá až na rok 2009, kdy už nebude dohoda platná. Znamená to, že pak bude Take 2 muset uzavřít dohodu novou jinak pozbude jistotu, že o GTA sérii přijde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama