halo-titul-forerunner-je-aprlovy-zert
Novinka Halo titul Forerunner je aprlový žert

Halo titul Forerunner je aprlový žert

sleepless.

sleepless.

17. 3. 2006 10:09
Reklama

Update 15:23 -  Na oficiálním Xbox.com fóru zveřejněné informace o článku v magazínu Game Informer, jež se měly týkat titulu Forerunner od Bungie, jsou naprostý nesmysl a článek samotný také. Vlastně nejde o nesmysl. Onen článek skutečně v dubnovém čísle Game Informer vyjde, ale půjde o aprílový žert, který už nyní tvůrcům z Bungie způsobil mírnou bolest hlavy. Jakmile se totiž zpráva o novém Halo projektu Forerunner roznesla do všech koutů internetu, tak lidé začali posílat maily s dotazy přímo tvůrcům, což se jim zřejmě moc nelíbí. Proto raději prostřednictvím jedné ze svých fansite nahlas oznámili, že je Forerunner aprílový žert, nic víc, nic míň.

O tom, že se majitelé konzole Xbox 360 dříve, či později dočkají dalšího titulu v sérii Halo, se nepochybuje. To je zkrátka fakt. Tvůrci z Bungie sice kdysi prohlásili, že si chtějí dát po Halo 2 pauzu a jejich další hrou nebude Halo 3, ale neznamená to, že onen titul nebude součástí Halo série. Naznačuje to post člověka s nickem DM Duo Maxwell na oficiálním Xbox.com fóru, který obsahuje přepis článku, jež se má údajně objevit v dubnovém čísle herního magazínu Game Informer. Zda-li se podobný článek v GI skutečně objeví je sice nejisté, ale to je v tuto chvíli podružné. Budeme předpokládat že ano a raději se mrkneme na to co je v onom článku uvedeno.

Podle údajně dobře informovaného zdroje, který je evidentně ve velmi dobrém kontaktu s týmem Bungie, se další Halo titul nejmenuje Halo 3, ale Forerunner, což je označení starobylé tajemné civilizace, která Halo postavila. Pokud by se hra skutečně měla jmenovat Forerunner, tak by totiž tvrzení tvůrců z Bungie o tom, že nepřipravují Halo 3, bylo pravdivé. Forerunner však může dost dobře být jenom pracovní název, který se pak změní, například na Halo 3: Forerunner.

Nejmenovaný zdroj magazínu Game Informer dále v článku popisuje několik základních herních prvků titulu Forerunner, který by měl (na rozdíl od prvních dvou Halo titulů) disponovat mnohem otevřenější strukturou. Hra prý nabídne jasně danou a lineární příběhovou linii, ale jednotlivé úrovně budou rozlehlé samostatné světy, které se budou měnit na základě chování hráče. Článek uvádí názorný příklad. Pokud se hráči podaří zlikvidovat nepřátelský muniční sklad, tak se nejenom dostane k solidní zásobě zbraní, ale navíc tím ztíží pozici nepříteli. Pokud naopak hráč sklad zbraní nezajistí, tak může očekávat, že se na něj nepřítel v další bitvě vrhne v plné polní. Velmi důležitou roli prý bude ve Forerunner hrát kooperace až pro 4 hráče a multiplayer obecně. Co se příběhu týče, tak na hráče čeká odhalování pojítek mezi lidmi, civilizací Forerunner a Master Chiefem. Hra by měla být postavena na modifikované Halo 2 enginu.

Výše uvedené informace jsou sice zajímavou, ale prozatím čirou spekulací, kterých okolo série Halo vždy bylo, je a bude více než dost. Jestli je na nich alespoň kouska pravdy se ukáže za měsíc, až vyjde dubnové číslo magazínu Game Informer. Pokud se v něm článek objeví, tak bude přinejmenším vhodné se myšlenkami ohledně titulu Forerunner začít vážně zaobírat. Pořád je však třeba mít na paměti, že i potom půjde o spekulace a nepotvrzené informace. Pravdu v současné době znají jenom sami tvůrci z Bungie a zainteresovaní lidé z Microsoftu, kteří je rozhodně neprozradí dřív než na to bude ten správný čas.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama