tvurci-age-of-empires-kuti-konzolovou-rts-a-mmo
Novinka Tvůrci Age of Empires kutí konzolovou RTS a MMO

Tvůrci Age of Empires kutí konzolovou RTS a MMO

sleepless.

sleepless.

3. 4. 2006 13:40
Reklama

Lidé z Ensemble Studios si rozhodně se svojí budoucností starost dělat nemusí. Jako součást společnosti Microsoft Game Studios a jako tvůrci veleúspěšné série Age of Empires mají na řadu let dopředu vystaráno a mohou se v klidu věnovat vývoji nových her. Jedinou, která je v současnosti oficiálně oznámená, je datadisk pro RTS Age of Empires 3. Jak ovšem vyplývá z rozhovoru na Next-Gen.biz, tak v Ensemble Studios kutí hned několik dalších projektů, které daleko přesahují rámce série Age of Empires.

CEO Ensemble Studios Tony Goodman v jedné části rozhovoru vykládá o skupince osmi až deseti lidí, kteří celý rok pracovali na systému ovládání RTS s použitím gamepadu. To všechno kvůli plánům na tvorbu konzolové RTS, na jehož realizaci už se nyní v Ensemble pracuje a tvůrci jsou z dosavadních výsledků nadšeni. Díky vypilovanému systému ovládání je prý hraní RTS na konzolích skvělá zábava. Všechno je rychlejší, méně komplikované a přirozené. Zhruba do šesti měsíců by se prý hra měla dostat do rukou prvním hráčům, čímž zřejmě Goodman myslel testery. To kromě jiného znamená, že už se vývoj konzolové RTS nachází v docela pokročilém stádiu. Jinak co se výše zmíněného originálního systému ovládání týče, tak roční práce oné skupinky deseti lidí byla označena za hotovou až ve chvíli, kdy během matche s použitím speciální testovací verzi RTS Age of Empires, dokázali vývojáři s gamepady porazit vývojáře s klávesnicemi a myškami.

Ve stejném interview se ke slovu dostal i producent Patrick Hudson, který vyzradil pár faktů o chystaném MMO projektu. Jeho vývoj vlastně ještě ani nezačal. V současnosti se jedná o aktivitu malého týmu kolem designéra Iana Fischera, jež zkouší různé nápady a zkoumá co je možné a co ještě, nebo už ne. Než se tedy z MMO projektu Ensemble Studios vyklube něco konkrétního, tak to bude trvat přinejmenším několik dalších let.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama