spolecnost-microsoft-koupila-lionhead-studios
Novinka Společnost Microsoft koupila Lionhead Studios!

Společnost Microsoft koupila Lionhead Studios!

sleepless.

sleepless.

6. 4. 2006 11:02 1
Reklama

O tom, že se společnost Microsoft snaží koupit britskou společnost Lionhead Studios, se vedly spekulace již od začátku roku. Původně Microsoftu sekundovala ve snaze o koupi Lionhead Studios ještě francouzská spol. Ubisoft, ale ta nemohla nabídne MS konkurovat a tak to brzy vzdala. Pak už bylo jen otázkou času, než se MS a Lionhead dohodnou, k čemuž evidentně nedávno došlo. Dnes totiž společnost Microsoft Game Studios oficiálně oznámila, že si za blíže neurčenou sumu peněz koupila Lionhead Studios.

Podle informací z tiskové zprávy začne spol. Lionhead Studios okamžitě vytvářet hry výhradně pro platformy společnosti Microsoft, což znamená pro PC a konzoli Xbox 360. Pro tvůrce z Lionhead to však nebude představovat nejmenší problém, jelikož v posledních letech stejně vytvářeli hry (skoro) výhradně pro PC a Xbox. Takže v tom budou jen pokračovat. Ačkoli zatím nebylo nic oficiálně oznámeno, tak se během E3 2006 počítá s představení Xbox 360 RPG Fable 2 a možná ještě přinejmenším jednoho dalšího projektu pro PC/Xbox 360. V této chvíli však na tohle téma MS i Lionhead mlčí.

Obě dvě strany si uzavření dohody a koupi Lionhead Studios jenom pochvalují. Peter Molyneux hovoří o tom, že společnost Microsoft byla tvůrcům z Lionhead velmi dobrým partnerem, který podporoval jejich kreativní vize, z nichž se nakonec vyklubalo komerčně úspěšné akční RPG Fable. Akvizice prý konečně poskytne týmu Lionhead potřebnou stabilitu a klid na to, aby se jeho zaměstnanci mohli nadále věnovat tvorbě špičkových titulů. Podle bosse Microsoft Game Studios Shane Kima je pro MGS nesmírně důležité, že se jí podařilo získat tvůrčí tým Lionhead Studios vedený Peterem Molyneuxe, který je prý jeden z mála visionářů herního průmyslu. Lionhead je podle Kima zářný příklad týmu s nedocenitelnými zkušenostmi, talentem a potenciálem vytvářet i nadále špičkové hry.

Po takové dávce chvalozpěvů by se slušelo, aby se představitelé obou stran navzájem políbili, vyměnili si dary, udělali si pěkné rodinné foto a nakonec se při následné velkolepé oslavě pořádně zřídili, usínajíc si vzájemně v náručí. Nic takového už ovšem oficiální tiskovka nezmiňuje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama