halo-mmo-ms-bojuje-o-gta-exkluzivitu-a-dalsi-famy
Novinka Halo MMO, MS bojuje o GTA exkluzivitu a další fámy

Halo MMO, MS bojuje o GTA exkluzivitu a další fámy

sleepless.

sleepless.

10. 4. 2006 11:07
Reklama

Poslední číslo magazínu Game Informer přineslo v prvé řadě preview FPS Red Steel pro Revo, ale navíc je zcela evidentně plné zajímavě znějících fám a spekulací. Zdali jsou to všechno naprosté smyšlenosti a hlouposti, to ukáže až budoucnost. Prozatím je to rozhodně zajímavé čtení, které člověka přinutí trošku zapojit představivost, aby si vybavil co by to znamenalo, pokud by se alespoň něco z níže uvedeného ukázalo jako pravda. Pro jistotou ještě jednou připomínám, že jde o spekulace a ne potvrzené a oficiální informace.

Spekulace č.1: V předchozím čísle GI se objevila informace o tom, že lidé z Bungie nechystají Halo 3, ale Halo projekt nazvaný Forerunner. Tato informace byla obecně brána jako aprílový žert, což pak potvrdili i sami tvůrci z týmu Bungie. Jenže v aktuálním čísle GI je zcela jasně uvedeno, že si za informacemi o titulu Forerunner redakce magazínu stojí, že nešlo o žádný žert a je to tudíž pravda. Komu budeme věřit? :)

Spekulace č.2: Tvůrci z Bungie nepracují jenom na projektu Forerunner, ale i na Halo MMO titulu, který nese pracovní označení Project Orion. Z blíže nespecifikovaných důvodů jej však nevytváří sami, ale ve spolupráci s týmem Ensemble Studios (Age of Empires série), jehož zástupce nedávno přiznal, že tým Ensemble skutečně na nějakém MMO titulu pracuje. Bude z toho něco, nebo je v tomto případě přání otcem myšlenky? Uvidíme nejdříve za pár let.

Spekulace č.3: Společnost Microsoft se prý všemi možnými prostředky snaží přemluvit společnosti Rockstar, aby byl další Grand Theft Auto titul Xbox 360 exkluzivní. A když ne úplně, tak alespoň na nějakou dobu, tak jak je tomu v současnosti v případě PS2. Jenže to by znamenalo, že by tvůrci z Rockstaru a s nimi společnost Take 2 museli dát vale Sony, což zní skutečně vysoce nepravděpodobně. Jenže on vlastně nikdo v současnosti neví jestli je mezi Rockstarem a Sony uzavřena nějaká dohoda ohledně toho, že další GTA titul vyjde na PS3.

Spekulace č.4: Tohle není ani tak fáma, jako náčrt předpokládaného vývoje událostí. Společnost Square Enix prý skutečně připravuje PS3 remake kultovního PSX RPG Final Fantasy VII, jehož tech.demo bylo jednou z hlavních atrakcí E3 2005. Tohle ale není žádné větší překvapení. Co je však docela šokující je spekulace o tom, že onen remake FFVII bude disponovat soubojovým systémem z FFXII, což je informace naprosto příšerná. Soubojový systém v FFVII a perfektně srozumitelný systém materií by měl rozhodně zůstat, pokud tedy Squeenix skutečně remake připravuje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama