vanguard-se-stehuje-od-microsoftu-k-soe
Novinka Vanguard se stěhuje od Microsoftu k SOE

Vanguard se stěhuje od Microsoftu k SOE

sleepless.

sleepless.

7. 5. 2006 05:42
Reklama

Fantasy MMORPG Vanguard: Saga of Heroes je, respektive už letos v zimě snad bude, splněný sen pánů Brada McQuaida a Jeffa Butlera, kterým pomáhá pečlivě vybraný tým z týmu Sigil Game Online. Oba dva výše zmínění vývojáři mají na svém kontě kultovní MMORPG titul EverQuest, který jim navzdory všem slouží jako příklad, jež rozhodně nechtějí následovat. Vanguard je totiž už od počátku svého vývoje v roce 2002 projekt, jež by měl v rámci MMORPG žánru nabídnou osvěžující herní zážitek neposkvrněný tradičnímu prvky, které už sice dnes působí značně archaicky, ale jen málokterý MMO titul se jich dokáže zbavit. Zda-li se Sigil Games Online daří plán naplňovat a z Vanguard bude skutečně něco víc než jen další z řady fantasy MMORPG titulů, to se uvidí až letos v zimě. Popravdě řečeno je to však v této chvíli úplně jedno.

Nás nyní zajímá hlavně to, že se po více než 4 letech vývoje blíží Vanguard ke svému spuštění u něhož podle všeho nebude přítomna společnost Microsoft. Podle této oficiální tiskové zprávy se totiž už delší dobu zásadně liší pohled společnosti Microsoft (která měla hru vydat a spoluprovozovat) a tvůrců ze Sigil Games na budoucnost Vanguard: Saga of Heroes. Jinak řečeno, společnost Microsoft chtěla mít z Vanguard něco trošku jiného než vývojáři ze Sigil Games Online. Naštěstí jsou oba dva subjekty vedené rozumnými lidmi, kteří se dokáží domluvit na vcelku přijatelném řešení.

Tvůrci ze Sigil Games Online tak v současné době pracují s Microsoftem na tom, aby byla všechna práva týkající se hry převedena na ně a mohli letos v zimě hru spustit s pomocí společnosti Sony Online Entertainment. Vanguard: Saga of Heroes tak bude podle všeho součástí platformy SOE Station Access, v jejímž rámci se bude SOE starat o distribuci, marketing, hosting a částečně i podporu Vanguard. Jinak bude vše ostatní v rukou tvůrců z SGO, kteří díky získání všech práv od Microsoftu přeberou odpovědnost za marketing, PR, komunikaci s médii, zákaznickou podporu, QA a samozřejmě vývoj, který mají na starosti už nyní. Pro příznivce Vanguard znamená rozchod SGO s Microsoftem a navázání spolupráce se SOE následující. Hra bude součástí Station Access, takže ti co mají tuto službu od SOE zaplacenou se mohou těšit na další přírůstek, aniž by je stálo peníze navíc. Ti co se však hraní jakýchkoli MMORPG od SOE vyhýbají (a že takových hráčů není málo) a přesto si chtějí Vanguard zahrát, budou muset řešit složité osobní dilema. Nebude to lehké rozhodnutí. Vanguard: Saga of Heroes bude samozřejmě k vidění na E3 2006, kde bude presentována hned na třech místech. K vidění bude jak na stánku společnosti Microsoft, tak na stánku SOE a presentovat ji budou na svém stánku i tvůrci ze Sigil Games Online. Další informace o hře jsou k dispozici na její homepage.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama