doplnujici-info-o-pc-verzi-halo-2
Novinka Doplňující info o PC verzi Halo 2

Doplňující info o PC verzi Halo 2

sleepless.

sleepless.

16. 6. 2006 07:53
Reklama

V únoru letošního roku oznámená PC verze Halo 2 nebudí mezi hráči zrovna obrovský zájem, což je naprosto pochopitelné. Původní Xbox verze už je pár let stará a majitelé PC mají jiné AAA FPS tituly, na které se těší. Společnost Microsoft však nutně potřebuje alespoň pár známých titulů, které bude moci nabídnou čerstvým majitelům Windows Vista až se někdy na počátku příštího roku dostane tento operační systém na trh. Halo 2 je s ohledem na tuhle skutečnost ideální volba. Informací o PC verzi Halo 2 bylo až doposud zveřejněno mnohem méně než bychom si přáli. Nejde přitom o informace týkající se obsahu hry, protože ty už pár let nejsou žádným tajemstvím, což platí hlavně o příšerně useknutém zakončení. Jde nám hlavně o informace týkající se technického zpracování portu z Xboxu. Něco už bylo v tomto ohledu naznačeno dříve a něco se nyní objevilo v Q&A na webu Bungie, kde na jasně položené otázky odpovídal Jo Clowes, který na vývoj PC verze Halo 2 dohlíží.

Clowes v rámci Q&A zopakoval a poněkolikáté potvrdil, že si Halo 2 multiplayer majitelé Xbox a PC verze společně určitě nezahrají. Důvod je prostý. Tvůrci chtěli co nejvíce využít možností Windows Vista a tak je online část PC verze Halo 2 navržena trošku jinak, než je tomu v případě Xbox verze, kde muselo být vše podřízeno pravidlům Xbox Live. Majitelé PC verze Halo 2 si tak budou moci v případě online i offline multiplayeru nakonfigurovat daleko více prvků, než mohli a mohou navolit majitelé Xbox verze, za něž většinu voleb činí systém automaticky. Platí to hlavně o možnosti vlastního výběru hry podle typu mapy, schopností hosta dané hry, podle typu hry, podle toho, kde se zrovna nacházejí přátelé a podobně. V tomto ohledu prý tvůrci připravili zbrusu novou verzi online browseru, která bude disponovat řadou filtrů, díky nimž si každý hráč rozhodne o svém požitku z online multiplayeru sám. V plánu je také vydání a podpora dedikovaných serverů, takže se hráči nebudou muset spoléhat pouze na oficiální online službu Live Anywhere.

Online multiplayer v PC verzi Halo 2 bude určen maximálně pro 16 hráčů, což je stejně jako v případě Xbox verze. Tvůrci se rozhodli, že nemá cenu maximální počet hráčů pro PC verzi navyšovat, protože by to znamenalo nutnost úpravy designu všech map, s nimiž takto nebudou mít v podstatě žádnou práci navíc. Díky tomu, že několik let bezvadně sloužili majitelům Xbox verze Halo 2, tak jsou vyladěné a maximálně vybalancované. Majitelé PC verze se však přeci jenom dočkají něčeho extra speciálního. K dispozici jim bude editor map s několika předpřipravenými mapami, který jim samozřejmě umožní i tvorbu map vlastních. Zda-li zrovna o tohle budou mít hráči zájem se však uvidí. Jinak co se technického zpracování týče, tak bude PC verze Halo 2 notně vylepšena po stránce audiovizuální, protože bude využívat Windows Vista only API DirectX 10 a naprostou samozřejmostí je podpora klávesnice a myši. To jsme však ani nemuseli uvádět, protože bez toho by byla hra na PC prakticky odsouzena k záhubě (ne, že by její vyhlídky byly nějak růžové).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama