electronic-arts-kupuje-mythic-entertainment
Novinka Electronic Arts kupuje Mythic Entertainment!

Electronic Arts kupuje Mythic Entertainment!

sleepless.

sleepless.

21. 6. 2006 06:14
Reklama

Jediné čeho zatím společnost Electronic Arts na poli MMO titulů dosáhla byl neúspěch. Ani jeden z titulů The Sims Online, Earth and Beyond a Motor City Online se jaksi nechytl a vedení EA tak musí už dva roky sledovat, jak si ostatní společnosti, zejména však Vivendi Games, mastí na MMO hrách kapsy. Ve snaze tento nepříliš lichotivý stav změnit se EA rozhodla k tomu, že když žádné z jejich interních studií není schopno přijít s MMO hrou, která by dokázala alespoň částečně imitovat úspěch WoW, tak si koupit již zavedený a na poli tvorby MMO titulů zkušený tým, který pro ni jeden, či více MMO titulů vytvoří. EA si zcela jistě proklepla celou řadu nezávislých týmů a jako nejvhodnější kandidát na koupi se nakonec ukázal tým Mythic Entertainment. Jeho vedení se evidentně návrh EA líbil a tak došlo k dohodě, na jejímž základě si společnost Electronic Arts koupí tým Mythic Entertainment, z něhož se stane divize EA Mythic.

Detaily o dohodě mezi Mythic Ent. a EA samozřejmě známy nejsou. Nevíme tudíž kolik musela EA za koupi zaplatit. Určitě to však nebylo málo. Mythic Entertainment je na poli MMO titulů jedním z nejúspěšnějších týmů, na čemž má podíl hlavně už několik let běžící a dříve dosti populární titul Dark Age of Camelot. V současnosti lidé Mythic Ent. pracují na MMORPG Warhammer Online: Age of Reckoning, když se předtím neúspěšně pokoušeli o tvorbu svého vlastního ambiciózního MMO titulu Imperator Online. Jeho vývoj však musel být pozastaven ve chvíli, kdy si vedení Mythicu uvědomilo, že tak obrovský projekt prostě neušéfuje. Projekt Imperator Online však v jisté podobě stále žije. Tvůrci se jej zcela nevzdali a není pochyb o tom, že dříve, či později dojde k jeho oživení. Naděje na to nyní po přechodu pod EA vzrostly. Pokud ovšem EA nevystaví Imperator Online definitivní stopku.

To už se však hrabeme v až příliš vzdálené budoucnosti. Akvizice Mythic Entertainment zatím nebyla ukončena a dojít by k tomu mělo (po definitivním schválení několika orgány EA) až v období červenec-září 2007. Přechodem pod křídla EA se trošku změní struktura Mythicu, ale jinak zůstane vše při starém. Hlavní stan bude nadále ve Fairfaxu ve Virginii, kde bude dál tvrdě makat celkem 175 zaměstnanců. Změny se nedají očekávat ani ve vedení Mythicu. Prezident a spoluzakladatel Mythicu Marc Jacobs si jen vymění cedulku s funkcí, protože se zněj stane více president EA a generální manažer Mythic Entertainment. Další spoluzakladatel Rob Denon zůstane na pozici více prezidenta a stane se operačním šéfem. Uvidíme co nakonec z přesunu Mythicu pod perutě EA vzejde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama