promitani-renaissance-presentace-second-life
Novinka Promítání Renaissance, presentace Second Life

Promítání Renaissance, presentace Second Life

sleepless.

sleepless.

28. 6. 2006 15:29
Reklama

Nevládní nezisková organizace CIANT má na první polovinu měsíce července připraveno hned několik velmi zajímavých akcí, které nejsou určené pouze pro hráče, nebo vývojáře, ale pro všechny co hry považují za zajímavý kulturní, umělecký a společenský fenomén.

První akce je spojena s filmovým festivalem v Karlových Varech, kde bude CIANT pořádat workshop v rámci svého programu TransISTor 2, jež se bude zabývat hlavně využitím motion capture technologie ve filmech a hrách. Workshop se bude konat v hotelu Martell a jeho součástí bude i vystoupení hlavního producenta filmu Renaissance, Jean-Bernard MARINOTA, které proběhne 6. července od 9:30 do 12:00. A právě výše zmíněného filmu Renaissance se týká další informace. Během filmového festivalu v KV si Renaissance odbude svoji českou premiéru. Promítat se bude 6. července od 16:00 v Kongresovém sále a 7. července od 19:00 v divadle Husovka. Ti co nemají o Renaissance ani páru by měli vědět, že se jedná o moderní animovaný noir film. Jinak řečeno, jde o černobílý animovaný film s temnou futuristickou atmosférou, který se odehrává v Paříži roku 2054, kde policie a mocné korporace bojují o osud uneseného vědce, který zná tajemství budoucnosti lidstva. Za zmínku stojí fakt, že byly pohyby všech postav ve filmu vytvořeny s použitím motion capture technologie. Kdo se bude vyskytovat na festivalu v KV, tak ať promítání filmu určitě navštíví.

Jen o pár dní později pak bude CIANT v Praze pořádat další akci v rámci svého programu TransISTor 2. Půjde o přednášku Coryho Ondrejky, vedoucího technického oddělení společnosti Linden Lab, která stojí za unikátním MMO titulem Second Life, jež bývá často označováno jako průnik MMO hry a sociologického experimentu. Hráči si mohou v Second Life provádět skutečně víceméně cokoli. Mohou vlastnit majetek, obchodovat s penězi, provozovat živnost, točit filmy, vytvářet obsah a podobně. Existuje docela slušné množství lidí, kteří si každý měsíc hraním Second Life vydělávají solidní peníze. Kdo se chce o Second Life dozvědět víc přímo z úst pana Ondrejky, nechť se v pondělí 10. července 2006 dostaví v 9 hodin ráno do budovy FAMU na Smetanově nábřeží 2 v Praze 1. Přednáška se koná v místnosti U1 a vstup je zdarma. Další informace o všech akcích CIANTu jsou k dispozici na této stránce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama