europa-universalis-iii-vojna-a-mir-a-penize
Novinka Europa Universalis III - vojna a mír...a peníze

Europa Universalis III - vojna a mír...a peníze

sleepless.

sleepless.

4. 9. 2006 08:54
Reklama

Nebýt strategické série Europa Universalis, tak by společnost Paradox Interactive zřejmě nebyla v tak dobré pozici, v jaké se nachází právě nyní. Dá se tedy očekávat, že si vývojáři s výše zmíněné společnosti dají s vývojem, v únoru představeného třetího dílu, co nejvíce záležet a výsledkem bude nejenom komplexní strategie s obrovským potenciálem, ale hlavně titul, který si budou moci beze strachu z přehřátí mozkovny zahrát i běžní hráči s normální mírou trpělivosti. Právě tu totiž všechny předešlé EU díly, zejména však jejich strašlivý interface, testovaly především.

Jak to bude s ovládáním hry však ukáže až budoucnost. Teď bude lepší zaměřit pozornost na sadu nových screenshotů a na konkrétní informace týkajících se obsahu hry. Evropa Universalis III bude pokrývat období cca 300 let nejenom evropské historie, když se bude odehrávat mezi roky 1453 a 1789. Hráč bude moci začít v libovolném roce a bude jenom na něm, jakým způsobem a k jakému výsledku svůj národ povede. Vliv na to bude mít volba státního zřízení, struktura společnosti, obchodní politika a podobě. Na výběr přitom bude přes 250 států a státečků, které v té době prokazatelně existovaly a bojovaly o své místo a slunci. Hráč je bude mít všechny jako na dlaní díky zbrusu nové 3D mapě s možností globálního i místního pohledu, která bude rozdělena na celkem 1700 provincií + mořské zóny.

EU III bude stejně jako všechny předešlé díly hodně lpět na maximální možné míře realismu, jež se až na výjimky projeví ve všech aspektech hry. Pro hráče to například znamená, že bude mít k dispozici přes 4000 králů, císařů, správců, zkrátka vůdců jednotlivých zemí, kteří se v jejich čele vystřídali za období 300 let, jež hra pokrývá. Jediným poněkud nerealistickým, ale hratelnosti snad prospívajícím, prvkem je možnost přivolat na svůj dvůr jednu z mnoha slavných historických osobností z různých oborů lidské činnosti. Chybět nebude například Isaac Newton jako zástupce vědy, nebo Wolfgang Amadeus Mozart a René Descartes za umění. Vítaným prvkem je v EU III podpora kooperace, díky níž se bude moci hned několik hráčů dělit o vedené jedné země a positivní je též slíbená přítomnost tvorby modifikací týkající se prakticky všech aspektů EU III.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama