hospodareni-ea-sims-3-black-2-dalsi-simcity
Novinka Hospodaření EA - Sims 3, Black 2, další SimCity

Hospodaření EA - Sims 3, Black 2, další SimCity

sleepless.

sleepless.

3. 11. 2006 07:21
Reklama

Společnost Electronic Arts se přidala k řadě dalších a zveřejnila informace o svém hospodaření za 2. čtvrtletí svého aktuálního fiskálního roku, což znamená za červenec až září tohoto roku. Celkové tržby EA v tomto období se vyšplhaly na částku 784 milionů dolarů, což je o 16 procent výše než ve stejném období minulého roku. Navzdory tomu však čistý zisk ve 2. kvartále dosáhl částky 22 milionů dolarů, což je oproti stejnému období minulého roku, kdy čistý zisk činil 51 milionů dolarů, více než poloviční pokles.

EA to však trápit nemusí. Evidentně už totiž překonala přechod ze současné generace konzolí na generaci další, což dokazují příjmy 166 milionů dolarů z Xbox 360 her, což bohatě vynahrazuje 25 procentní pokles z příjmů her pro konzole současné generace. Kromě jiného to znamená, že EA vládne platformě Xbox 360 v severní Americe i v Evropě. Mohou za to hlavně skvělé prodeje her Madden NFL 07, NCAA Football 07, NHL 07 a FIFA Football 2007.

Pro hráče daleko zajímavější jsou však informace týkající se konkrétních titulů, které se jako obvykle probíraly na konferenci po zveřejnění výsledků hospodaření. Právě během ní přišlo k potvrzení posunutí termínu vydání FPS Crysis až na období po 31. březnu 2007. Na stejné období přitom byla odložena i PS3/Xbox 360 co-op akce Army of Two. Warren Jenson z EA pak ještě prozradil, že EA chystá The Sims 3 pro PC i next-gen platformy včetně Wii, nový SimCity titul, novou The Lord of the Rings hru, The Simpsons a Road Rash tituly i pokračování PS2 akce Black pro next-gen konzole.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama