sprocket-online-distribuce-her-od-idea-games
Novinka Sprocket - online distribuce her od IDEA Games

Sprocket - online distribuce her od IDEA Games

sleepless.

sleepless.

22. 11. 2006 07:11
Reklama

Valve má svůj Steam, Electronic Arts má svůj EA Link, dále tu je Metaboli, Direct 2 Drive, GamersGate a řada dalších. Systémů digitální distribuce je zkrátka hodně a teď k nim přibyl ještě jeden, tentokrát však velmi úzce zaměřený. Jmenuje se Sprocket a světe div se, jde o systém provozovaný sdružením nezávislých českých vývojářů IDEA Games. Je tedy logické, že budou přes Sprocket nabízeny primárně a zatím výhradně tituly, které mají na svědomí členské týmy IDEA Games (ALTAR games, Black Element Software s Bohemia Interactive Studio). Zatím jsou na Sprocket nabízeny tituly UFO: Aftermath, UFO: Aftershock a Shade: Hněv Andělů. Do budoucna však budou přes Sprocket nabízeny i nové hry od členů IDEA Games včetně FPS Alpha Prime, akční hry Rock Podvraťáků, akční vojenské simulace Armed Assault, logické hry Fish Fillets 2 a strategie UFO: Afterlight.

Hlavním důvodem, který podle Jiřího Rýdla vedl IDEA Games k rozhodnutí vyvinout a provozovat Sprocket, má co dočinění s nikdy nekončícím bojem o místo na pultech obchodů. Bez ohledu na to, jak moc je hra úspěšná, tak stejně poměrně brzy z pultů obchodů po celém světě zmizí, protože ji do pozadí vytlačí tituly novější. No a když není titul zákazníkům na očích, tak si jej jenom těžko koupí. Hráči, kteří dění v herním světě bedlivě sledují si sice hru pořídí jiným způsobem (pokud to neudělají hned po jejím vydání), ale lidé co nakupují hlavně v obchodech a nemají o nových releasech dokonalý přehled, si hru nekoupí, když ji v obchodě neuvidí.

Díky Sprocket už nebudou mít hry od IDEA Games s bojem o místo na pultech obchodů problém. Všechny budou k dispozici každému zájemci z jakéhokoli místa na planetě, třeba o půlnoci. Sprocket používá online systém Softwrap, který se stará nejenom o ověření pravosti instalace, ale i o zpracování platby. Každá hra je po ověření skrze Softwrap vázána na jednu specifickou konfiguraci. Pokud se konfigurace hráčova PC výrazně změní, tak bude muset instalaci hry ověřit znovu, k čemuž použije sériové číslo. Další informace o tom, jak funguje Sprocket, najdou zájemci na této stránce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama