europa-universalis-iii-je-hotova
Novinka Europa Universalis III je hotová

Europa Universalis III je hotová

sleepless.

sleepless.

10. 1. 2007 15:36 1
Reklama

Společnost Paradox Interactive se dnes pochlubila s tím, že je historická strategie Europa Universalis III definitivně hotová, čili je GOLD. Pro příznivce celé série to znamená, že hra přeci jenom vyjde v předem oznámených termínech. V severní Americe se hra v obchodech objeví 23. ledna, ve Skandinávii a v Německu vyjde 26. ledna a ve zbytku Evropy pak 2. února.. To že v Austrálii vyjde EUIII 10. února už nás moc trápit nemusí.

EU III hráčům nabídne možnost převzít kontrolu nad jedním z více než 250 světových národů, z něhož se pak bude snažit udělat během času mocnou říši. Hra začíná v okamžiku, kdy je Konstantinopol dobyta Turky v roce 1453 a pokračuje až do revolucí ve Francii a v Americe. K dispozici je mapa celého světa z více než 1700 provinciemi, které jsou na počátku osídleny 250 národy.

Hráč si jeden vybere a pak už záleží pouze na něm, jak dokáže skloubit diplomacii, ekonomiku, vývoj i armádu ku svému prospěchu, či neprospěchu. Hra je na jako obvykle postavena na reálných historických událostech, což na samém počátku znamená skutečné rozložení sil, skutečné hranice, státy a podobně. Tvůrci hodlají EU III více přiblížit požadavkům méně trpělivých hráčů a tak se zřejmě dočkáme nejenom úprav ovládání, ale vyladění konceptu, aby nezkušení hráči nebyli zavaleni možnostmi a prvky hned při startu hry. Zároveň se však tvůrci postarají o to, aby dlouholetí EU fans nebyli opomenuti a našli ve hře přesně to co si během let na EU sérii oblíbili.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama