bioshock-demo-zatim-ne-multiplayer-nikdy
Novinka BioShock - demo zatím ne, multiplayer nikdy

BioShock - demo zatím ne, multiplayer nikdy

sleepless.

sleepless.

22. 1. 2007 15:10
Reklama

V průběhu minulého týdne došlo ke spuštění komunitní sajty očekávaného FPS titulu BioShock. Stránka se jmenuje příznačně The Cult of Rapture a nedlouho po jejím spuštění se na ní objevilo Q&A, v němž osoba odpovědná za péči o BioShock komunitu sesbírala na fórech dotazy a poskytla na ně odpověď. No a jak se dalo čekat, tak některé odpovědi vyvolaly mírné rozpaky a jiné zase pořádnou vichřici naštvání  - víceméně jenom v řadách těch hardcore fandů, kterým už samým čekáním na BioShock dávno mozek zdegeneroval na velikost švestkové pecky. Ale to je jejich problém.

Onu vichřici vyvolala hlavně, v mezičase už vysvětlená, zmínka o tom, že je BioShock primárně vyvíjen pro Xbox 360 a PC verze je pouze port. Jak už je výše řečeno, tak tohle zvolání, které si přímo říká o bouři nevole od jisté skupiny (řekněmě mírně zaslepených) hráčů, bylo vysvětleno a všichni tak mohou být (alespoň pro tuto chvíli) v klidu. Obě verze jsou sice víceméně identické, ale každá z nich je přizpůsobena specifikům dané platformy.

Další odpovědi na otázky v tomto Q&A už tak kontroverzní nejsou. Na otázku, bude-li BioShock obsahovat multiplayer, bylo odpovězeno – ne nebude. BioShock je singleplayer only titul, jehož základem je zajímavý příběh a unikátní herní prostředí. Kdyby tvůrci chtěli do hry implementovat multiplayer prvek, tak by museli v rámci singleplayeru dělat různé ústupky, což nechtěli. Malou útěchou pro fandy BioShocku může být plán, který počítá s vydáváním nového singleplayer obsahu v měsících následujících po uvedení hry na trh.

No a na závěr je tu otřepaná otázka týkající se plánů ohledně demoverze BioShock. Ta bohužel v této chvíli v plánu není. Tvůrci se prý soustředí na vývoj hry samotné a na tvorbu dema, což rozhodně není jednoduchá záležitost (ani když je s tím napevno počítáno už v prvotních fázích vývoje), teď nemají čas. Věci se však mohou v průběhu času, rozuměj po vydání hry, změnit. Demo BioShock tak podle nás určitě vyjde, ale rozhodně ne předtím, než se na trhu objeví hra samotná.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama