hospodareni-ea-rekordni-trzby-nizsi-zisk
Novinka Hospodaření EA - rekordní tržby, nižší zisk

Hospodaření EA - rekordní tržby, nižší zisk

sleepless.

sleepless.

2. 2. 2007 08:58
Reklama

Letošní vánoce byly pro společnost Electronic Arts, alespoň co se tržeb týče, skutečně rekordní, jak ukazují zveřejněné průběžné výsledky hospodaření za období říjen - prosinec 2006. Za tyto tři měsíce utržila EA 1.281 miliardy dolarů, kdy se na tomto rekordním výsledku podílely hlavně titulky Need for Speed: Carbon, FIFA 07, The Sims 2 Pets a Madden NFL 07.

Bohužel, zatímco tržby byly pro EA rekordní, tak výnosy nikoliv. Za říjen – prosinec 2006 EA vydělala „jenom“ 160 milionů dolarů, což je v porovnání s 259 miliony dolarů ve stejném období minulého roku, pokles o 38 procent. Podle analytiků za to může hlavně konzole PS3, respektive její předvánoční nedostatek na pultech severoamerických obchodů. Kdyby bylo před vánocemi PS3 v obchodech dost, tak by se jich více prodalo a zcela určitě by se prodalo i daleko větší množství PS3 her, které EA vydala doposud 4. Každopádně v dalších měsících už by to mělo být v tomto ohledu lepší, protože nedostatek PS3 víceméně pominul.

Určitě stojí za to si zmínit, které tituly od EA byly nejúspěšnější a kolik se jich prodalo. Takže například všech verzí Need for Speed: Carbon se v Evropě i sev. Americe prodalo přes 8 milionů kopií a šlo tak o 5 nejprodávanější titul (na obou kontinentech). Suverénně nejprodávanější hrou v sev. Americe se však titul Madden NFL 07 s více než 87 miliony prodaných kusů. V Evropě byla nejprodávanějším titulem vůbec FIFA 07, které se prodalo něco málo přes šest milionů kusů. No a pak je třeba říci, že během období říjen – prosinec 2006 se prodalo více než 10 milionů různých The Sims 2 titulů, přičemž nejúspěšnější z nich byl datadisk The Sims 2 Pets, kterého se prodalo (v různých verzích) přes 5 milionů kusů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama