hospodareni-infogrames-atari-pokles-trzeb
Novinka Hospodaření Infogrames (Atari) – pokles tržeb

Hospodaření Infogrames (Atari) – pokles tržeb

sleepless.

sleepless.

2. 2. 2007 10:34
Reklama

Francouzská společnost Infogrames zveřejnila zprávu s výsledky o svém hospodaření, jejíž součástí jsou samozřejmě informace o tom, jak si v období  říjen – prosinec 2006 vedla evropská i severoamerická pobočka Atari. Vzhledem k tomu, že je Infogrames francouzská společnost, tak zveřejní informace o dosažené ztrátě, či zisku až později a zatím může nabídnou jen info o tržbách, které byly hodně slabé. Za výše zmíněné poslední čtvrtletí roku 2006 utržila společnost Infogrames (počítají se do toho tržby obou poboček Atari) 116.4 milionů Euro, což je oproti stejnému období v roce 2006 pokles o celých 24 procent. Za období říjen – prosinec 2005 totiž spol. Infogrames utržila 168.8 milionů Euro.

Docela zajímavé přitom je, že se o 70 procent všech tržeb Infogrames postarala evropská pobočka Atari, zatímco ta severoamerická se na celkových tržbách podílela pouze zbylými 30 procenty. Mez nejúspěšnější hry patřily v období říjen – prosinec 2006 tituly Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 2 (PS2, Wii), Neverwinter Nights 2 (PC), Test Drive Unlimited (Xbox 360) a Arthur and the Minimoys (v podstatě všech platformy).

Celkově vzato, za prvních devět měsíců fiskálního roku utržila společnost Infogrames 221.9 milionů Euro, což je oproti částce 291.9 milionů Euro za první tři kvartály předchozího fiskálního roku, docela solidní pokles. Vedení Infogrames svaluje vinu za pokles tržeb ve třetím účetním čtvrtletí hlavně na severoamerickou pobočku Atari, jejíž bezchybné fungování prý bylo rozhozeno plánovanou finální fází restrukturalizace. Znamená to, že by v právě probíhajícím posledním čtvrtletí fiskálního roku měla severoamerická pobočka Atari fungovat bezchybně, což by se mělo pozitivně projevit na hospodářských výsledcích, tak uvidíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama