mp-demo-s-t-a-l-k-e-r-bude-pred-vydanim-hry
Novinka MP demo S.T.A.L.K.E.R. bude před vydáním hry

MP demo S.T.A.L.K.E.R. bude před vydáním hry

sleepless.

sleepless.

14. 2. 2007 12:41
Reklama

Velmi krátký rozhovor s PR managerem GSC GameWorld Olegem Yavorskym na FiringSquad přinesl nedočkavým fanouškům S.T.A.L.K.E.R a odpověď na přinejmenším dvě palčivé otázky:

- plánují tvůrci vydat patch, či update, který do hry přidá podporu DirectX10?
- dočkají se hráči dema S.T.A.L.K.E.R, popřípadě kdy se jej dočkají?

Akurátní odpověď na první otázku v této chvíli nelze podle Olega poskytnout. Potřebný DirectX10 software i hardware se objevil až ve chvíli, když už skončila fáze přidávání nových prvků a úprav enginu, takže je S.T.A.L.K.E.R. kompletně DirectX9 hra (mnozí si určitě pamatují, jaký byl kdysi humbuk okolo toho, že tvůrci hru předělávají z DX8 na DirectX9). Další tituly od GSC Gameworld tak prý zcela určitě DX10 využívat budou, ale v případě S.T.A.L.K.E.R.a to nevypadá moc nadějně.

Zatím totiž ještě nepadlo rozhodnutí, zdali se bude, či nebude vytvářet DX10 update, nebo speciální DX10 verze hry, nebo nic. Jak totiž Oleg naznačuje, tak by při přímém portu enginu do DirectX10 bez podpory nových prvků, došlo k navýšení výkonu hry na OS Windows Vista jen o 10 procent. Svoji roli při rozhodování navíc hraje i otázka, jak velká bude v následujících měsících počet hráčů vybavených DX10 podporujícím hardwarem.

Co se otázky ohledně případné demoverze S.T.A.L.K.E.R. týče, tak Oleg potvrdil, že těsně před vydáním hry samotné (23. března) bude vydání multiplayer demo. Podrobnosti o přesném termínu vydání a obsahu MP dema, však ještě známy nejsou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama