tvurci-defconu-a-darwinie-pracuji-na-konzolovce
Novinka Tvůrci Defconu a Darwinie pracují na konzolovce!

Tvůrci Defconu a Darwinie pracují na konzolovce!

sleepless.

sleepless.

18. 2. 2007 21:56
Reklama

Tvůrčím tým Introversion Software, jehož členové mají na svědomí Uplink, Darwinii a Defcon, si do budoucna hodlají stůj co stůj udržet nezávislost a plánují svůj konzolový debut. Tyto a ještě pár dalších zajímavých informací prozradil redaktorům Next-Gen.biz jeden z trojice členů Introversion - Mark Morris. Podle informace pocházející přímo z jeho úst můžeme první konzolový titul od Interoversion očekávat v průběhu následujících dvanácti měsíců. Morris bohužel nechtěl zacházet do detailů, a tak není jisté, na které z konzolí hra od Introversion vyjde.

Víceméně jisté je pouze to, že půjde o hru, která se bude stahovat a nepůjde tak o klasický krabicový produkt. Očekávat tak lze něco na úrovní Xbox Live Arcade, Virtual Console, nebo E-DI her. Těžko říci, jestli bude první konzolovka od Introversion originální hra, nebo konverze některé ze starších her. To všechno ukáží další měsíce. Stejně tak se ukáže, zdali se Introversion nerozhodnou expandovat i na handheldy, konkrétně na PSP, což je podle Morrise ideální platforma pro digitálně šířené hry.

Už nyní je však jasné, že se tvůrci z Introversion nehodlají, navzdory mnoha nabídkám, nechat spolknout některou z velkých vydavatelských společností. Introversion Software bude tedy i nadále nezávislý tým, který si nenechá vzít kontrolu nad svými hrami. Při jednání s producenty konzolí (Microsoft, Nintendo, Sony) je ostatně nezávislý statut Introversion spíše výhodou. Je přitom trošku paradoxní, že do povědomí lidí z MS, Sony a Nintenda, se tvůrci z Introversion dostali cenu Seamus McNallyho na minuloročním Independent Games Festivalu (kde si při vyhlašování cen rozhodně nebrali tvůrci z Introversion během projevu servítky).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama