novy-x-com-titul-od-take-2-a-irrational-games
Novinka Nový X-Com titul od Take 2 a Irrational Games?

Nový X-Com titul od Take 2 a Irrational Games?

sleepless.

sleepless.

19. 2. 2007 15:17
Reklama

Informace o chystaných hrách se na veřejnost dostávají celou řadou cest a cestiček, přičemž některé z nich jsou hodně obskurní i klikaté a nakonec k ničemu nevedou. Těžko říci, zdali je i tohle ten případ. Docela nedávno jsme u příležitosti vydání recenze strategie UFO: Afterlight zavzpomínali i na původní  sérii UFO/X-Com od Microprose a všechny její klony. K tomu je třeba dodat, že trojdílná UFO série od tvůrců z Altaru mezi klony nepatří. Tato česká série totiž nemá s tou původní vůbec nic společného – právně. Licenci na původní UFO sérii totiž už od roku 2005 vlastní společnost Take 2, která je rovněž vlastníkem tvůrčího týmu Irrational Games, což je pro tuto chvíli to nejpodstatnější. Hned si vysvětlíme proč.

Na Shacknews se totiž objevila informace o tom, že možná právě tvůrci z Irrational Games připravují pro Take 2 další díl v původní X-Com/UFO sérii. Celá tato domněnka je přitom založena na zmínce z dokumentu právní kanceláře Fierst, Pucci & Kane, LLP., která kromě jiného zastupuje spoustu vývojářů, nezávislých týmů i vydavatelských společností. No a mezi vývojáře, které výše uvedená právnická kancelář zastupuje, patří i zakladatelé Irrational Games Ken Levine a Jonathan Chey.

Tak a teď se konečně dostáváme k tomu podstatnému – k dokumentu, který uvádí všechny klienty Fierst, Pucci & Kinder LLP, mezi nimiž nechybí ani Ken Levine a Jonathan Chey. No a právě u jejich jmen je uvedeno, že jsou to zakladatelé společnosti Irrational Games, která vytvořila/vytváří tituly System Shock 2, Tribes 3, SWAT, X-Com, BioShock, Freedom Force a další. Krátce poté, co se tato informace objevila na Shacknews, zmínka o X-Com pod jmény Kena Levina a Jonathana Cheye zmizela.

Naštěstí je původní verze dokumentu uchována v „keši“ Googlu a všichni zájemci si ji tak mohou prohlédnout. Společnost Take 2 samozřejmě na jakékoli výzvy k okomentování nereaguje, respektive reaguje klasicky „No Comment“. Stejná reakce přišla i od samotného Kena Levina a tak je zatím informaci o tom, že Irrational Games pracují na novém X-Com titulu, třeba brát jako jednu z mnoha spekulací, kterých se na webu prožene každý den celá řada.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama