nova-podoba-vydavatelskych-aktivit-jowoodu
Novinka Nová podoba vydavatelských aktivit JoWooDu

Nová podoba vydavatelských aktivit JoWooDu

sleepless.

sleepless.

4. 3. 2007 10:27
Reklama

Rakouská společnost JoWooD se za poslední rok docela hodně proměnila. Z ne moc významné, víceméně lokální, evropské vydavatelské společnosti se stala (i díky uzavření několika svých studií) ambiciózní a na první pohled dynamická firma, která by se chtěla prosadit nejenom na poli evropském, ale celosvětovém.

Napomoci by jí v tom měl například nákup severoamerické společnosti Dreamcatcher, k němuž došlo před koncem minulého roku. Právě přes DreamCatcher se rakouská spol. JoWooD konečně dostala na severoamerický trh, respektive konečně má k dispozici distribuční kanály a osobní kontakty potřebné k tomu, aby měly hry od JoWooDu vůbec šanci na úspěch v severoamerických videoherních obchodech.

Nákupem Dreamcatcheru však změny pro JoWooD neskončily, spíš naopak. Svědčí o tom radikální změna vnitřní struktury JoWooDu a rozhodnutí o tom, že bude JoWood působit hned na několika odlišných frontách, tedy co se vydavatelské činnosti týče. No a kvůli tomu byly v rámci JoWooDu ustaveny čtyři nové vydavatelské brandy – značky – labely, jež budou fungovat pod souhrnným označením JoWooD Group. Tak si jednotlivé značky v krátkosti představíme. Kdo se o nové podobě vydavatelských aktivit JoWooDu chce dozvědět trošku více, tak ať se mrkne na tuto stránku.

Nová podoba vydavatelských aktivit JoWooDu
i Zdroj: Hrej.cz

 

JoWooD – pod tímto názvem budou vydávány AAA tituly typu Gothic III, The Guild 2 a další. Zkrátka jen hry, o nichž je vedení JoWooDu přesvědčeno, že jsou špičkové a budou úspěšné.

G-Stars – dá se říci, že se jedná o budgetový label JoWooDu. Pod značkou G-Stars se totiž budou prodávat nenáročné tituly za nízké, nebo alespoň nižší ceny a to pro PC, konzole i handheldy.

DreamCatcher – pod touto značkou budou na severoamerickém trhu vycházet víceméně všechny hry od JoWoodu až na adventurky a budgetovky.

The Adventure Company – jde o známou značku, kterou příznivci tohoto žánru moc dobře znají. Tím, že nyní DreamCatcher a TAC patří JoWooDu se vlastně nic nemění. Pod TAC labelem budou i nadále vycházet adventurky všeho druhu od celé řady týmů z celého světa.

SilverLine Software – budgetový label, který však nebude konkurovat značce G-Stars. Ta je totiž čistě evropská, zatímco pod značkou SilverLine Software zas hry vychází jenom v sev. Americe.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama