games-for-windows-live-odstartuje-18-5
Novinka Games for Windows — LIVE odstartuje 18. 5.

Games for Windows — LIVE odstartuje 18. 5.

sleepless.

sleepless.

14. 3. 2007 11:01
Reklama

Společnost Microsoft dnes konečně odtajnila konkrétní informace o struktuře a termínu spuštění dlouho anoncované služby Games for Windows — LIVE, která je PC ekvivalentem konzolové online služby Xbox Live. Spuštění Games for Windows — LIVE je naplánováno na 18. května (8. května v US) tohoto roku, kdy se zároveň na pultech obchodů objeví PC verze FPS Halo 2. Když o Games for Windows — LIVE hovoříme jako o ekvivalentu služby Xbox Live, tak to myslíme doslova. To znamená, že se současní registrovaní uživatelé Xbox Live stanou automaticky registrovanými uživateli Games for Windows — LIVE. Obě služby jsou totiž propojené a hráč bude v rámci nich sdílet svůj gamertag, seznam přátel, achievementy, gamerscore a tak dále. Ještě než se do popisu Games for Windows — LIVE pustíme, tak je třeba zdůraznit, že si jí budou moci užívat pouze majitelé operačního systému Windows Vista. Na OS Windows XP Games for Windows — LIVE fungovat nebude!

Stejně jako Xbox Live, bude služba Games for Windows — LIVE provozována ve dvou variantách – v základní neplacené Silver a v placené Gold variantě. Uživatelé Silver varianty Games for Windows — LIVE budou mít k dispozici vlastní gamertag, vlastní profil, gamerscore, singleplayer achievementy, seznam přátel, hlasovou i textovou komunikaci s přáteli a speciální server browser, který jim umožní vyhledávat aktivní multiplayer matche v rámci PC her. Jinak řečeno, uživatelé Silver verze budou moci multiplayer provozovat pouze s majiteli PC verze té samé hry.

Uživatelé placené Gold verze Games for Windows — LIVE, která stojí na rok 49.95 dolarů, budou mít k dispozici všechno co uživatelé Silver verze a navíc budou moci využívat multiplayer matchmaking systém TrueSkill pro vyhledávání vhodných hráčů na základě jejich schopností, budou moci odemykat multiplayer achievementy a hlavně provozovat multiplayer nejenom s majiteli PC verze, ale i verze pro Xbox 360.

Prvním titulem, který bude Games for Windows — LIVE využívat bude PC verze Halo 2, která sice nebude podporovat multiplatformový multiplayer s majiteli Xbox verze, ale nabídne multiplayer i singleplayer achievementy, zbrusu nový editor map a nativní podporu Xbox 360 ovladače. Dalším titulem, který bude Games for Windows — LIVE podporovat je multiplayer FPS Shadowrun, která vyjde v průběhu letošního června. Ta už nabídne i multiplatformový multiplayer, ovšem pouze uživatelům GOLD verzí Xbox Live i Games for Windows — LIVE. No a třetí hrou v pořadí, která bude Games for Windows — LIVE podporovat je karetní hra UNO, která rovněž nabídne multiplatformový multiplayer až pro čtyři hráče.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama