navrat-na-ostrov-pokladu-dalsi-adventure-v-cestine
Novinka Návrat na Ostrov pokladů - další adventure v češtině

Návrat na Ostrov pokladů - další adventure v češtině

sleepless.

sleepless.

16. 3. 2007 08:28
Reklama

Příznivci klasického románu Ostrov pokladů od Louise Stevensona se mohou radovat, nebo mít alespoň připátku malou radost. Adventurka od týmu Kheops Studio (Tajuplný Ostrov, Egypt 3, Tajemství mistra Leonarda), kterou jsme si v minulém roce představili pod názvem Cap sur l'Ile au Trésor, potažmo Destination: Treasure Island, se totiž v průběhu května objeví díky edici Hypermax i na českém trhu pod názvem Návrat na Ostrov Pokladů.

Hra, která ve Francii vyšla už na konci minulého roku a v Německu vyjde během dubna, svým příběhem volně navazuje na legendární román Roberta Louise Stevensona „Ostrov pokladů“ a posunuje se v čase o 4 roky dopředu. Již dospělý Jim Hawkins vyráží za dobrodružstvím na vlastním škuneru do vod Pacifiku. Jeho loď však přepadnou piráti a v okénku kajuty se objeví kapitán Flint – papoušek Dlouhého Johna Silvera – který přinese Jimovi zprávu od svého pána. A ta zpráva praví, ať se Jim rychle vydá na Smaragdový ostrov, kde starý pirát zakopal svůj léta střádaný poklad. Jim tedy uniká v záchranném člunu a směřuje dle uvedených souřadnic vstříc hledání dalšího pohádkového pokladu.

Jak už je u Hypermaxu zvykem, tak se lokalizace v případě titulu Návrat na Ostrov Pokladů dotkne pouze textů a dabing zůstane v původním anglickém znění. Překlad je již v plném proudu, ovšem vzhledem k přítomnosti rýmovaných hádanek a pirátských písní se řadí – i přes svůj kratší rozsah – mezi ty obtížnější. K dosažení co největší možné kvality a autenticity byl předem nastudován původní Stevensonův román a to v obou původních překladech od Aloyse Skoumala z roku 1967 a od Hany Šnajdrové z roku 1954. Jak už je výše uvedeno, tak termín vydání Návrat na Ostrov Pokladů je předběžně stanoven na květen. Nedočkavcům, kterým se nechce čekat až do května, nebo si chtějí jen prohlédnout, co je vlastně ve hře čeká, můžeme zatím nabídnout jenom francouzské demo. Snad se brzy objeví i demo anglické.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama