thiefovsky-sneak-mod-v-rpg-3d-rpg-two-worlds
Novinka Thiefovský Sneak mód v RPG 3D RPG Two Worlds

Thiefovský Sneak mód v RPG 3D RPG Two Worlds

sleepless.

sleepless.

18. 3. 2007 10:07
Reklama

Tvůrci z polského týmu Reality Pump mají zcela evidentně rádi sérii Thief. Svědčí o tom fakt, že do svého chystaného Xbox 360/PC RPG Two Worlds (vyjde letos v květnu) přidali speciální Sneak mód. Jde o pohybový mód, po jehož aktivaci se bude hlavní hrdina pohybovat potichu, neslyšně a co možná nejvíc nenápadně. To by mu mělo umožnit rychlé odstranění nic netušícího nepřítele jednou ranou/řezem, okradení nic netušícího boháče, nepozorované vkradení se do hradu skrze stráže u brány a tak dále.

Aby měl hráč při aktivaci Sneak módu přehled o tom, jak moc je viditelný/nápadný, nebo naopak neviditelný/nenápadný, tak tvůrci do hry přidali vizuální indikátor v podobě oka. To se po aktivaci Sneak módu objeví nad hlavou hráčova cíle. Řekněme tedy, že bude chtít okrást neznámou osobu. Pokud bude hráč opatrný a nebude se jej snažit okrást v pravé poledne na náměstí, tak oko nad hlavou oné osoby zůstane polozavřené a zelené. Pokud však hráč udělá chybu, respektive něco, co by jej mohlo odhalit, tak se oko pootevře a zežloutne. Pokud se hráč neuklidní a udělá další botu, tak oko zoranžoví a nakonec zrudne, což je stav, kdy je hráč odhalen a zřejmě i náležitě potrestán.

Z výše uvedené informace vyplývá, že Sneak mód není možné aktivovat za každých podmínek. Tedy ono to možné je, ale někdy to prostě nebude mít žádný účinek. Snažit se být neviditelný na náměstí plném lidí v pravé poledne, to je samozřejmě naprostá hloupost. Daleko lépe to půjde buď za tmy, nebo v podvečer, kdy už nebude viditelnost tak dobrá a lidí se bude venku pohybovat daleko méně.

Ono však úspěšné použití Sneak módu nezávisí jenom na denní době a zručnosti hráče, ale i na tom, jak moc zkušenostních bodů hráč do Sneak módu investoval. Sneak mód je totiž přes všechno v první řadě přeci jenom schopnost, kterou si musí hráč v průběhu hry vylepšovat, aby ji mohl na samém konci používat v daleko větším rozsahu, než na začátku. Pár ukázek Sneak módu je k dispozici v naší galerii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama