ea-rozjela-plnohodnotny-hudebni-label-artwerk
Novinka EA rozjela plnohodnotný hudební label Artwerk

EA rozjela plnohodnotný hudební label Artwerk

sleepless.

sleepless.

27. 3. 2007 06:55
Reklama

Společnost Electronic Arts do toho konečně praštila a po několika letech koketování s hudebním průmyslem založila plnohodnotný hudební label, který se bude zabývat produkcí, vydáváním a distribucí hudebním alb v klasické fyzické i digitální podobě, ale i prostřednictvím filmů, TV reklam i seriálů a vyzváněcích tónů pro mobily. Nový label EA se jmenuje Artwerk, sídlo má v Los Angeles a EA se pro jeho vznik spojila s nahrávací společností Nettwerk One Music, s níž spolupracovala už od roku 2005.

Tehdy EA s Nettwerk Music Group uzavřela dohodu, na jejímž základě se NMG starala o například o digitální distribuci skladeb a vyzváněcích tónů z EA her. EA se však do hudebního byznysu nacpala už o rok dříve, kdy v roce 2004 vytvořila společně s Cherry Lane Music Publishing joint venture společnost, jejímž úkolem bylo tlačit hudbu z EA her na televizní obrazovky, do filmů, seriálů atd.

Prvním hudebníkem, s nímž nový label Artwerk podepsal smlouvu je Junkie XL, jehož hudba se v minulosti objevila v celé řadě her od EA, naposledy v titulech Need for Speed: Carbon, nebo Madden NFL 07. Artwerk v této chvíli vyhledává další klienty, kteří budou tvořit základnu nového labelu, jež bude působit na obou stranách Atlantiku, tedy v sev. Americe i v Evropě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama