prodeje-ps3-v-uk-spadly-za-tyden-o-82
Novinka Prodeje PS3 v UK spadly za týden o 82%

Prodeje PS3 v UK spadly za týden o 82%

sleepless.

sleepless.

3. 4. 2007 15:43 1
Reklama

Víceméně podle očekávání se prodeje konzole PlayStation 3 na území Velké Británie propadly podle údajů z Chart Track v druhém týdnu po launchi o celých 82 procent. Možná se nečekalo, že bude propad tak drastický, ale žádné velké překvapení to vskutku není. Při launchi si totiž PS3 obstarali všichni ti, co na ni několik měsíců po posunu launche na letošní jaro tak trpělivě čekali.

No a nyní už musí Sony spoléhat na ty zákazníky, které se podaří čerstvě přesvědčit, nebo na ty, co jsou ještě pořád spokojeni s nabídkou her pro PS2 a k upgradu na PS3 se rozhodnout až v momentně, kdy bude nabídka her širší a pestřejší. Svůj podíl má na drastickém propadu prodejnosti určitě i fakt, že byla první vlna PS3 rozebrána víceméně při launchi a další dodávky jsou očekávány až v polovině dubna. Ti co tedy mají o PS3 zájem musí stejně čekat až budou obchody opět zásobeny.

Propad prodejnosti hardwaru sebou stáhl i software, v tomto případě hlavně vlajkové PS3 tituly přímo od Sony – Resistance: Fall of Man a MotorStorm, jichž se v minulém týdnu propadlo o 66, respektive 62 procent méně než v týdnu launchovém. Jen pro úplnost zbývá dodat, že žebříčku prodejnosti her na  britských ostrovech vládla v uplynulém týdnu s velkým přehledem PC verze RTS Command & Conquer 3: Tiberium Wars.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama