predstaveni-company-of-heroes-opposing-fronts
Novinka Představení Company of Heroes: Opposing Fronts

Představení Company of Heroes: Opposing Fronts

sleepless.

sleepless.

5. 4. 2007 10:00
Reklama

Update: Společnost THQ už představila Company of Heroes: Opposing Fronts oficiálně, ale tisková zpráva neobsahuje nic, co už by nebylo uvedeno níže.

Oficiální představení titulu Company of Heroes: Opposing Fronts přijde určitě co nevidět. Mezitím si však fandové musí vystačit s informacemi, které se objevily v právě vydaném květnovém čísle Games for Windows magazínu, jež se nám dnes dostalo do rukou. Zbytečnými řečičkami okolo roztažené informace z GfW magazínu odhalily, že Company of Heroes: Opposing Fronts není ani tradiční datadisk ani regulérní pokračování. Jedná se spíše o další kapitolu nebo spíše standalone datadisk, k jehož hraní nebude potřeba původní hra. Hra poběží na upravené verzi Essence enginu, který nabídne podporu DirextX10 a z toho plynoucí vylepšenou grafiku s novými efekty, nový perzistentní systém počasí, vylepšenou AI, upravenou fyziku, ale i větší integraci zvukových efektů do hry samotné.

S počasím a denní dobou souvisí i nový systém perzistentních misí, kdy se na sebe navazující mise budou odehrávat ve stejném prostředí, jež se nebude měnit. Pokud tedy v jedné misi dojde k totální destrukci lokace, tak bude dané místo stejně zničené i v další misi. Denní doba bude normálně ubíhat bez ohledu na to, jak se hráči v boji vede. Je tedy možné, že se ráno započatá bitva protáhne až do noci, potažmo druhého dne, ale klidně může díky hráčově zručnosti skončit už v poledne prvního dne. Příchod tmy, ale i změna počasí bude mít samozřejmě vliv na bojovou strategii, respektive chování jednotek. A co spoustu hráčů potěší nejvíc, denní doba a počasí se bude měnit i v multiplayeru.

Company of Heroes: Opposing Fronts nabídne kromě výše zmíněného dvě zbrusu nové kampaně, v nichž si hráči zabojují za britské a kanadské jednotky, respektive za nacistické Panzer Elite jednotky. V britsko-kanadské kampani se bude hráč pokoušet o osvobození francouzského městečka Caen, zatímco při hře za německé Panzer Elite jednotky jej čeká účast v operaci Market Garden. Právě k německé kampani se vtahuje jedna zajímavá skutečnost. Hráč už v roli velitele Panzer Elite jednotek nebude bojovat za Hitlera, ale pouze za obranu vlasti, tedy německé říše před možným vpádem spojeneckých jednotek. Takový je alespoň oficiální postoj tvůrců z týmu Relic, kteří se chtějí co možná nejvíce vyhnout možným kontroverzím kvůli tomu, že hráčům nabízí možnost hrát za Nacisty.

Fandové Company of Heroes určitě rádi uslyší, že boj za britské a německé jednotky bude dle očekávání zcela odlišný. Každá strana bude mít na výběr tři různé způsoby boje, respektive doktríny. V zásadě však platí, že Britové budou hodně mobilní a budou spoléhat hlavně na svém mobilní HQ. Panzer Elite jednotky budou naopak využívat celé řady pozemních dopravních-bojových prostředků a budou spoléhat na svoji schopnost zničit nebo pastmi zamořit terén a znepříjemnit tak soupeři další postup.

Hlavně v německé kampani čeká na hráče nové prostředí, kdy se bude poprvé bojovat v regulérních lesních lokacích, ale své kouzlo budou mít určitě i urputné bitvy o mosty na holandských kanálech (s těmi jsou například spojeny zbrusu nové druhy úkolů). Konkrétní informace o případných nových single a multiplayer módech nejsou bohužel ani v GfW článku k dispozici. Tvůrci však přemýšlejí o implementaci úkolově orientovaného multiplayeru, nebo Last Man Standing módu.

Stejně tak ještě stále uvažují o implementaci kooperativní singleplayer kampaně, kterou chtěli mít už v původní hře, ale nakonec se jí vzdali kvůli přílišné linearitě. No a do budoucna, to znamená až pro případnou další kapitolku, se prý tvůrci nevzdávají ideje námořních a vzdušných soubojů, ale ani implementace dalších armád (Rudá armáda, Japonci a další). Koneckonců je jejich plánem stvořit ve výsledku ultimátní válečnou hru/herní sérii. To je však zatím hudba vzdálené budoucnosti, které se ještě v Company of Heroes: Opposing Fronts nedočkáme. Termín vydání CoH:OF byl předběžně stanoven na letošní podzim.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama