starcraft-2-predstaveni-a-beta-jeste-letos
Novinka StarCraft 2 představení a beta ještě letos?

StarCraft 2 představení a beta ještě letos?

sleepless.

sleepless.

13. 4. 2007 06:59 1
Reklama

Spekulace o tom, že tvůrci z Blizzardu určitě chystají oznámení RTS StarCraft 2, se s železnou pravidelností objevují několikrát ročně. Až doposud to však byly pouze zprávy poplašné, poněvadž se nikdy nenaplnily. Bude tomu tak i tentokrát, kdy zprávy o StarCraft 2 pochází z Jižní Koreje, což je Mekka StarCraftu, kde se StarCraft zápasy a turnaje vysílají v TV a neexistuje zde snad ani jeden člověk, který by o této hře od Blizzardu neslyše? Možná ano, možná ne.

Ještě než se podíváme na zoubek aktuálním spekulacím, tak se musíme vrátit do ledna tohoto roku, kdy při launchi WoW datadisku The Burning Crusade pronesl Itzik Ben Bassat z Blizzardu toto: „Sám jsem hráč StarCraftu a tak doufám, že to nebude dekáda – StarCraft jsme vydali v roce 1998 - než tu budu stát znovu a oslavovat další hru v sérii.“ Chtěl tím buď naznačit, že se dalšího StarCraft titulu hráči dočkají nejpozději v roce 2008, nebo že bude další StarCraft představen ještě letos.

Víceméně obou uvedeným alternativám hrají do noty aktuální spekulace z této jihokorejské sajty, které se svého přesného překladu dočkaly na stránce Team Liquid. Společnost Blizzard prý hodlá StarCraft 2 nejenom představit už letos, ale na konci roku by prý mohlo dojít ke spuštění betatestu SC2, jež nabídne novou rasu Kerrigan a sadu nových jednotek (a samozřejmě i nové audiovizuální zpracování).

O SC2 se hodně nahlas hovoří hlavně v rámci e-sport komunity, což je logické. StarCraft je totiž jednou z her, bez níž se progamingovou scénu lze jen těžko představit. Každopádně, se startem SC2 prý Blizzardi ukončí  (přinejmenším v Jižní Koreji) podporu původní hry, aby měli hráči pádný důvod přejít na dvojku. To se však většiny hráčů na západě netýká. Ti přejdou rádi, poněvadž po SC2 volají už pěkných pár let.

Pokud spol. Blizzard skutečně hodlá s představení SC2 vyrukovat už letos, tak k tomu možná dojde během už ohlášené oficiálně akce v Jižní Koreji, tedy na půdě, která se pro SC stala domovem. Co se nás týče, tak bychom představení SC2 uvítali. Rozhodně budeme raději psát o hře samotné než o nekonečných spekulacích, jež se navíc týkají hry, která některé z nás pohodlně mine.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama