jak-vydelat-na-systemu-omezujicim-hrani-mmo
Novinka Jak vydělat na systému omezujícím hraní MMO

Jak vydělat na systému omezujícím hraní MMO

sleepless.

sleepless.

30. 4. 2007 09:07 1
Reklama

Z nařízení vlády byly poměrně nedávno všechny společnosti provozující v Číně MMO hry, přinuceny k implementaci mechanismů, jež hráčům znemožňují hrát déle než 5 hodin (jde o tzv. anti-addiction systém, neboli protizávislácký systém). Hráči samozřejmě mohou hrát dál, ale v tom případě už pak jejich postavy nebudou získávat zkušenostní body a takové hraní je v případě MMO her povětšinou na dvě věci…

Jenže jako obvykle si nejenom hráči, ale i samotné společnosti, které v Číně MMO tituly provozují, našly cestičky, jimiž vládní nařízení obcházejí. Ostatně všechna nařízení existují jenom proto, aby byla porušována. Tak například společnost Shanda Entertainment, která v Číně provozuje celou řadu hardcore i casual MMO her včetně na západě známých The Legend of Mir II, Dungeons & Dragons Online a The World of Legend, nabízí hráčům jednoho ze svých MMO titulů Magical Land speciální kartu. S její pomocí, respektive po jejím zakoupení, pak mohou hráči pokračovat v hraní Magical Land i po překročení páté hodin aniž by tím přišli o zkušenostní body. Naopak s onou speciální kartou pokračují v hraní Magical Land bez jakýchkoli omezení.

Pokud by byla možnost použití této karty veřejně prezentována, tak by si na spol. Shanda brzy došláply státní orgány, poněvadž by šlo o porušení vládního nařízení. Vtip je však v tom, že navenek společnost Shanda pouze testuje anti-addiction systém a o možnosti zakoupení speciální karty, s jejíž pomocí se dá systém obcházet, ví pouze hráči Magical Land.

Ti toho samozřejmě využívají a hrají déle než pět hodin, což pro Shanda Ent. znamená pořádný balík peněz navíc. Jak známo, tak v Číně si hráči nekupují měsíční předplatné, ale přeplácí si hraní MMO her na hodiny. Magical Land je navíc hra dostupná zdarma, v níž plynou zisky z mikroplateb, tedy když si hráči nakupují vylepšení a nové prvky pro své postavy. No a čím déle mohou hrát, tím více podobných mikroplateb udělají. Otázkou však v této chvíli je, jak dlouho bude trvat než se praktiky Shanda Ent. dostanou až k vládním úředníkům, kteří je samozřejmě nebudou chtít tolerovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama