jak-je-to-s-poplatky-za-mp-cast-hellgate-london
Novinka Jak je to s poplatky za MP část Hellgate: London

Jak je to s poplatky za MP část Hellgate: London

sleepless.

sleepless.

9. 5. 2007 06:24 1
Reklama

V průběhu ledna letošního roku se rozhořela poměrná vášnivá debata ohledně zpoplatnění multiplayer části chystaného akčního RPG Hellgate: London. Hráčům se taková idea nelíbila, zatímco tvůrci ji logicky obhajovali s tím, že bude MP část HL díky poplatkům od hráčů zaštítěna čtyřiadvacetihodinovou podporou, novým obsahem a celou řadou dalších výhod. Výsledkem lednové debaty mezi vývojáři a hráči však bylo nakonec jen prohlášení, že se ještě jedná s EA o tom, jak by měla struktura poplatků vypadat.

Pak celá aférka tak nějak utichla a na povrch vyplaval až nyní, kdy se na fansajtě Hellgate Guru objevily informace pocházející z posledního čísla Games for Windows magazínu. Vyplývá z nich, že multiplayer Hellgate: London bude v základu hratelný zdarma, což je zpráva dobrá. Ne tak dobrá je ovšem informace, že zadarmo hrající lidé nebudou mít přístup ke spoustě prvků, které budou dostupné pouze hráčům platícím. Za 9.95 dolarů měsíčně si totiž jakýkoli hráč bude moci koupit tzv. Elite statut, jež mu zajistí řadu výhod. Mezi ty nejdůležitější patří:

-telefonická a internetová podpora 24 hodin a 7 dní v týdnu
-žádné čekání ve frontách na volné místo na serveru. Elite hráči si zahrají vždycky a bez čekání, na rozdíl od non Elite hráčů.
-Elite hráči si budou moci na jeden účet stvořit až 12 postav, zatímco neplatící hráči jenom 3
-Elite hráči budou vzhledově odlišeni od non Elite hráčů
-Elite hráči budou mít k dispozici VIP dopravu do vzdálených lokací
-Gildy budou moci vytvářet pouze Elite hráči, domy budou vlastnit jenom Elite hráči
-Přístup k Hardcore obtížnosti a dalším herním módům mají pouze Elite hráči

Tohle jsou jen některé z výhod, jež každému budoucímu hráči Hellgate: London zajistí placení pravidelného měsíčního poplatku. Je to docela fair systém, který je v hojné míře používán například u řady asijských MMO titulů. Jinak nás samozřejmě pořád zajímá, kdy se vlastně Hellgate: London dočkáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama