spore-az-za-rok-hospodarske-vysledky-ea
Novinka Spore až za rok, hospodářské výsledky EA

Spore až za rok, hospodářské výsledky EA

sleepless.

sleepless.

9. 5. 2007 08:50
Reklama

V průběhu tiskové konference, která následovala po níže uvedených výsledcích hospodaření společnosti Electronic Arts za fiskální rok 2007, naznačil prezident EA John Riccitiello, že očekávaný titul Spore zřejmě nevyjde tento rok a dokonce ani v průběhu fiskálního roku 2008, který pro EA  skončí 31. března 2008.

Znamená to, že se Spore na trhu objeví nejdříve v dubnu příštího roku. Riccitiello doslova prohlásil, že to s vydáním Spore vypadá až na konec fiskálního roku 2008, nebo spíše začátek fiskálního r. 2009. Hra podle něj může vyjít kdykoli mezi lednem a červnem 2008 a EA počítá s tím, že ji bude do budoucna dojit (Riccitiello řekl, že se kní chce EA vracet) stejně jako The Sims.

Co se dalších plánů do budoucna týče, tak Riccitiello prohlásil, že EA hodlá v tomto fiskálním roce vyrukovat s širokou nabídkou titulů různých žánrů. Startem prý bude blížící se vydání Harry Potter and the Order of the Phoenix, ale hlavní je pro EA vydání The Simpsons hry. Ta však nevyjde v průběhu podzimu, kdy se v kinech objeví i The Simpsons film, ale spíše až na vánoce, kdy se výše zmíněný film objeví na DVD.

Společnost Electronic Arts hospodařila v tomto fiskálním roce o trošku hůře než v předchozím roce, což dává její vedení za vinu přechodu na konzolové systémy nové generace. Čistý zisk za fiskální rok 2007, který skončil 31. března 2007, činí 76 milionů dolarů, což je oproti 236 milionům dolarům v roce předchozím, znatelný pokles. U tržeb tomu však je přesně naopak. Tržby za fiskální rok 2007 dosáhly 3.1 miliardy dolarů, což je o 5 procent více než v roce předchozím, kdy tržby EA dosáhly částky 2.95 miliardy dolarů.

Na dosažení výše uvedených hospodářských výsledků se přitom nejvíce podílely tituly Madden NFL 07, Need for Speed Carbon, FIFA 07, The Sims 2 Pets, The Sims 2, Need for Speed Most Wanted a 2006 FIFA World Cup. Všechny těchto her se prodalo přes 3 miliony kusů. Například titulu NfS: Carbon se celkově prodalo přes 8.5 milionů kusů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama