autor-spacu-scenaristou-alone-in-the-dark
Novinka Autor Spáčů scénáristou Alone in the Dark

Autor Spáčů scénáristou Alone in the Dark

sleepless.

sleepless.

10. 5. 2007 15:36
Reklama

Společnost ATARI dnes oznámila, že autorem scénáře pro chystaný survival horor Alone in the Dark (Near Death Investigation) od týmu Eden Games, je známý spisovatel Lorenzo Carcaterra. Za svoji dosavadní kariéru toho Carcaterra stihl docela hodně. Začínal jako reportér pro NY Daily News v roce 1976, aby se pak proslavil jako autor scénářů pro řadu seriálů včetně Law and Order (Právo a pořádek), ale i jako autor knih Apaches, Gangster a Spáči. No a právě podle knihy Spáči vznikl později v roce 1996 známý film s Robertem De Nirem v jedné z hlavních rolí.

Podle šéfa studia Eden Games odděluje právě kvalitní příběh dobré hry od hitů. No a Carcaterra prý pro AitD stvořil opravdu napínavý příběh, který hráče údajně chytne hned na začátku a protáhne jej dramatickým dobrodružství napříč Central parkem v New Yorku, na který nikdo nezapomene.

Podle Carcaterry bylo psaní scénáře pro AitD skutečnou výzvou, jež mu umožnila ztvárnit poměrně realistickým způsobem apokalypsu, které čelí celý New York. Carcaterra dodává, že pro hru stvořil řadu postav, některé dobré, některé zlé. Všechny do jedné však budou muset nutně čelit síle, jejíž moc si nikdo z nich nedokáže ani představit.

Příběh AitD se údajně nikdy nezastaví. Epizodická struktura (hra není rozdělena na mise, ale na epizody s řadou napínavých okamžiků na konci) má udržet dramatický náboj příběhu a hráč v roli Edwarda Carnbyho by tak měl být neustále na kraji své židle, až bude během jedné osudové noci odkrývat tajemství Central parku. Bohužel společnost ATARI ještě pořád tají, jestli se AitD dočkáme ještě letos, nebo až v příštím roce. Na tuto informaci si holt musíme ještě chvilku počkat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama