ron-gilbert-spolupracuje-na-penny-arcade-hre
Novinka Ron Gilbert spolupracuje na Penny Arcade hře

Ron Gilbert spolupracuje na Penny Arcade hře

sleepless.

sleepless.

10. 5. 2007 07:44
Reklama

Tvůrci z Hothead Games, kteří vyvíjí (v srpnu minulého roku představenou) epizodickou adventurku Penny Arcade Adventures: On the Rain-Slick Precipice of Darkness, budou mít k ruce posilu skutečně obřích rozměrů (pomyslně). Jak totiž vyplývá z aktuální tiskové zprávy, tak se na vývoji výše zmíněného titulu, který je postaven na Toruque enginu od GarageGames, podílí Ron Gilbert.

Pokud vám jméno Ron Gilbert nic neříká a nazýváte sami sebe adventurními fanoušky, tak se styďte a myslíme to zcela vážně. To je stejné, jako byste neměli ani ponětí o tom, kdo byl Jan Ámos Komenský (a opovažte se teď něčemu smát!). Ron Gilbert je veterán herního vývoje, který stojí za legendárním SCUMM systémem a řadou parádní her, nejenom adventur.

Pro své adventurní počiny je však nejznámější. Ostatně ono úplně postačí, když zmíníme, že má Ron Gilbert na svědomí například adventure Maniac Mansion, Zak McKracken and the Alien Mindbenders, The Secret of Monkey Island, Monkey Island 2: LeChuck's Revenge, Indiana Jones and the Fate of Atlantis a spoustu dalších.

Teď už si snad uvědomujete, jak je důležité, že se bude Gilbert podílet i na vývoji Penny Arcade Adventures: On the Rain-Slick Precipice of Darkness. Přitom prvotní impuls k navázání spolupráce s Hothead Games přišel zřejmě ze strany Rona Gilberta, který je podle svých vlastních slov velkým fandou Penny Arcade stripů a když se dozvěděl, že vzniká Penny Arcade hra, tak okamžitě pocítil touhu se na jejím vývoji podílet. No a není snad na světě člověk, který by nabídku na spolupráci od Rona Gilberta odmítl. Neudělali to tedy ani vývojáři z Hothead Games a hlavně Mike Krahulik a Jerry Holkins z PA.

Na závěr si jenom připomeneme, že je Penny Arcade Adventures: On the Rain-Slick Precipice of Darkness epizodická série, který si svůj debut odbude na PC, Mac OS X, Linuxu a dostane se časem i na next-gen konzole.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama