blizzard-ent-predstavuje-starcraft-2
Novinka Blizzard Ent. představuje StarCraft 2!

Blizzard Ent. představuje StarCraft 2!

sleepless.

sleepless.

19. 5. 2007 06:40 32
Reklama

Update -  Společnost Blizzard Entertainment měla představení RTS Starcraft 2 dopředu perfektně připravené a zorganizované. Krátce po oficiálním představení hry v jihokorejském Soulu, tak došlo k otevření oficiální homepage StarCraft 2, kde jsou kromě základních informací o hře (popis všech tří stran a jejich jednotek) k dispozici také screenshoty, wallpapery, artworky a první dvě videa, která si můžete stáhnout od nás z Hrej. První video najdete tady a druhé zase tady. No a teď se StarCraft 2 stručně popíšeme.

StarCraft 2 je akční RTS, která příběhově přímo navazuje na datadisk StarCraft: Brood War a nabídne tedy hráčům možnost zapojit se do konfliktu tří známých ras - Protoss, Terran, and Zerg, v jejichž řadách budou figurovat dobře známé, ale i zbrusu nové jednotky. Chybět samozřejmě nebudou ani hrdinové, kteří budou dopředu posouvat dramatický příběh plný dramatických situací.

Co se hratelnosti týče, bude StarCraft II pokračovat směrem, který nastavila původní hra a její datadisk před deseti lety. Půjde tedy opět o hodně rychlou RTS s vybalancovaným poměrem sil všech tří hratelných stran, jež kromě hlavní singleplayer kampaně, kterou si hráči prožijí za všechny tři strany z jiného úhlu pohledu, nabídne i komplexní podporu multiplayeru skrze známou Blizzardí službu Battle.net. StarCraft 2 nabídne atraktivní 3D grafiku a chybět nebude ani podpora kreativní části hráčské komunity, jež bude mít podobu nástrojů skriptovacích a editoru pro tvorbu map.

Starcraft 2 vyjde v blíže neurčeném termínu na PC a Mac OS-X. O konzolových verzích zatím nepadlo ani slovo. Co dodat, další informace najdete na homepage, screeny jsou k vidění v naší galerii a dvě videoukázky si můžete stáhnout odsud.

Společnost Blizzard Entertainment konečně uťala všechny spekulace, které se v posledních týdnech vyrojily okolo hry, jež měla být představena na jihokorejské akci Worldwide Invitational. Hned na úvod WWI totiž došlo k představení….Starcraft 2. Žádný World of Starcraft, žádné Diablo 3 ani nic jiného. Jen a pouze Starcraft 2, pokračování kultovního titulu z roku 1998, který je hardcore fanoušky – zejména v Jižní Koreji – považován za nejlepší realtime strategii všech dob. Krátce po představení byli návštěvníci WWI vystaveni (podle informace z IGN) prezentaci filmečků, ale i hry samotné, která je zcela evidentně v pokročilé fázi vývoje. No a to je prozatím všechno. Teď si počkáme na oficiální informace o hře od Blizzardu a když narazíme na něco zajímavého, tak vás budeme informovat. Mezitím můžete začít spekulovat o tom, jestli bude hra pouze na PC, nebo se objeví i na next-gen konzolích (náš tip zní: ano objeví), kdy vyjde, jakou novou rasu nabídne a tak dále.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama