valve-a-ea-rusi-half-life-2-the-black-box
Novinka Valve (a EA) ruší Half-Life 2: The Black Box

Valve (a EA) ruší Half-Life 2: The Black Box

sleepless.

sleepless.

19. 5. 2007 07:28 5
Reklama

Zatímco na záběrech tohoto videa je ještě Half-Life 2: Black Box k vidění, tak ve skutečnosti už tento produkt neexistuje. Šéf marketingu Valve Doug Lombardi totiž IGN prozradil, že jeden ze dvou dříve představených produktů – Half-Life 2: The Orange Box a Half-Life 2: The Black Box – byl zrušen, zabit, zakopán, zkrátka pohřben. No a ona pomyslná kosa padla právě na levnější HL2: The Black Box balíček, který měl být k dispozici pouze majitelům PC a měl nabídnou tituly HL2: Episode 2, Portal a Team Fortress 2.

Letos na podzim se tak majitelé PC, PS3 a Xbox 360 dočkají pouze kompilace Half-Life 2: The Orange Box, která nabídne Half-life 2, HL2: Episode 1, HL2: Episode 2, Portal, Team Fortress 2. Ti co se chystají nadávat, že už HL2 ani HL2:EP1 nepotřebují, poněvadž už tyto hry mají, se však nemusí bát. PC verze HL2: The Orange Box totiž nabídne celkem tři produktové/aktivační Steam kupóny. Jeden bude společný pro HL2:EP2, Portal a Team Fortress 2, druhý kupón bude pro HL2 a třetí kupón bude pro HL2:EP1.

Ti co už si někdy v minulosti HL2: a HL2: EP2 koupili, mohou aktivační Steam kupóny pro tyto hry prodat, nebo darovat někomu jinému. Tak si to alespoň kreslí Doug Lombardi a zbytek Valve. Není pochyb o tom, že s ním spousta hráčů nebude souhlasit a budou kroutit hlavou nad tím, proč si hergot nemohou koupit jen onu trojici nových her, aniž by museli zbytečně platit za něco, co už mají.

Jistě, pořád je tu možnost koupit si hry jednotlivě přes Steam, ale ne každý tuto možnost má, nebo ji chce využít. Na druhou stranu je však jasné, že zrušením Black Box verze HL2 odpadne Valve i Electronic Arts řada logicistických problémů, jejichž řešení by stálo hodně peněz. Takhle dostanou od zákazníků více peněz i za hry, které už si jednou koupili. Chytrý plán...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama