ea-vlastni-15-podil-v-cinske-spol-the9
Novinka EA vlastní 15% podíl v čínské spol. The9

EA vlastní 15% podíl v čínské spol. The9

sleepless.

sleepless.

21. 5. 2007 16:04
Reklama

Společnost Electronic Arts nastrčila rovnou celou nohu do stále ještě plně neotevřených dveřích čínského herního trhu, když si prostřednictvím dohodnuté investice ve výši 167 milionů dolarů zajistila 15 procent akcií známé čínské společnosti The9 Limited. Ta kromě jiného provozuje v Číně veleúspěšné MMORPG World of Warcraft od Blizzard Ent. a Vivendi.

Jako jeden z akcionářů The9 tak bude mít EA daleko větší prostor pro své zamýšlené aktivity na čínském trhu. Patří k nim například už dříve ohlášený launch titulu FIFA Online, což je online only verze tradiční fotbalové simulace. Právě její distribuci a provoz v Číně, kde má FIFA série také početnou uživatelskou základnu, stejně jako v Jižní Koreji (zde hrají FIFA Online pravidelně 4.4 miliony hráčů), se bude exkluzivně starat spol. The9 Limited.

Kromě provozu FIFA Online se však bude The9 i nadále starat o provoz už běžících, ale i teprve chystaných her, mezi něž patří Guild Wars, Hellgate: London, Ragnarok Online 2, Huxley a už zmiňované MMORPG World of Warcraft. Na závěr zbývá dodat, že o možné akvizici akcií The9 společností Electronic Arts se spekulovalo již minulý měsíc. Tehdy se však hovořilo o investici trošku vyšší, která by EA zajistila vlastnictví 19 procent akcií. Na první pohled je mezi 19 a 15 procenty malý rozdíl, ale když létají vzduchem miliardy dolarů, tak se počítá každé procento.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama