linden-lab-kupuje-technologie-windward-mark
Novinka Linden Lab kupuje technologie Windward Mark

Linden Lab kupuje technologie Windward Mark

sleepless.

sleepless.

22. 5. 2007 08:35
Reklama

Společnost Linden Lab, která stojí za mediálně provařeným MMO titulem Second Life, oznámila akvizici dvojice technologií od společnosti Windward Mark Interactive, kterou v roce 2003 založila skupinka pěti studentů Harvardské univerzity. V rámci akvizice se pětice zakladatelů Windward Mark přesune do nové centrály Linden Lab v severoamerickém Bostonu, když budou vedle práce pro Linden Lab nadále vést i Windward Mark. Mezi onu dvojici zakoupených technologií patří WindLight a Nimble, které Linden Lab hodlá použít nejenom v Second Life, ale jako open source je chce nabízet k použití dalším zájemcům, hlavně pro účely kreativní Second Life komunity.

WindLight je renderovací technologie, jež používá patentované algoritmy, které se snaží simulovat způsob, jakým je vnímání světla ve skutečnosti ovlivňováno atmosférickými vlivy. Znamená to, že jde o technologii, která dokáže v reálném čase simulovat atmosférické osvětlení herního světa při působení celé řady vlivů, jako jsou mraky, prach, intenzita slunečního světa, počasí a tak dále. No a Nimble je zase technologie, která používá pokročilých fyzikálních modelů k simulací realitě podobných mraků.

No a když už tu dnes hovoříme o společnosti Windward Mark Interactive, tak se musíme zmínit o její velmi zajímavé vojenské akci Alliance: The Silent War, která byla představena víceméně přesně před rokem. Vývoj Alliance prý bude nadále probíhat nezávisle na Linden Lab. Podrobnosti o této hře najdete v naší novince a na homepage.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama