wasteland-2-zmrtvychvstani-predchudce-fallout
Novinka Wasteland 2 - zmrtvýchvstání předchůdce Fallout?

Wasteland 2 - zmrtvýchvstání předchůdce Fallout?

sleepless.

sleepless.

22. 6. 2007 17:00 2
Reklama

Fanouškům Fallout série jistě není třeba připomínat, že předchůdcem obou dvou dílů je postapokalyptické RPG Wasteland z roku 1988 od Interplaye a Electronic Arts. Jedním z hlavních designérů této hry byl Brian Fargo, kterého lze bez obav z přehánění nazvat veteránem a do jisté míry i legendou herního průmyslu.

V současnosti Brian Fargo šéfuje týmu InXile Entertainment, který má na svém kontě humorné akční RPG The Bard's Tale (jde o pokračování legendární RPG série z 80. let minulého století, v níž měl Fargo též své prsty) a připravuje minimálně titul Line Rider pro Wii a DS. Slovíčko minimálně jsme přitom použili kvůli tomu, že je tu ještě jeden možný projekt, který se pro inXile do budoucna rýsuje.

Nejdříve prozradil editor 1Up Garnett Lee v tomto podstatu (někde okolo času 80:50), že „se dočkáme duchovního nástupce Fallout 1 a 2 od někoho, kdo dělal Wasteland“.

Na tuhle slibnou noticky pak pro fanouškovský web Duck and Cover zareagoval přímo Brian Fargo, když prohlásil: „Opravdu zvažujeme možnost oživit hru, na jejímž základě pak vznikla Fallout série. Zůstaňte na přijmu..“.

Šance, že si Wasteland pamatuje větší množství hráčů, je v současnosti opravdu malá. Hardcore fandové však určitě tuší, jak moc výše uvedený titul pro celý segment postapokalyptických her znamenal a určitě by moderního nástupce hry neodmítli. Samozřejmě pouze za předpokladu, že by z původního RPG nechtěli tvůrci udělat třeba…sociální postapokalyptickou simulaci ala The Sims. Uvidíme…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama