zdaneni-mmo-komerce-v-us-hned-nebo-pozdeji
Novinka Zdanění MMO komerce v US – hned, nebo později?

Zdanění MMO komerce v US – hned, nebo později?

sleepless.

sleepless.

25. 6. 2007 13:57
Reklama

Už někdy v prosinci minulého roku naznačil člen ekonomické komise amerického Kongresu Dan Miller pro CNET News, že při měsíčním růstu o 10 – 15 procent není otázkou jestli vůbec, ale spíše kdy se začne Kongres a vládní agentura IRS (americký finanční úřad) zabývat otázkou zdanění virtuální ekonomiky okolo MMO her.

Nejde přitom o ekonomiku herní, ale ekonomiku, která se vytvořila v souvislosti s hrami. To znamená, že by vydavatelé a provozovatelé MMO her museli dokládat a zdaňovat veškeré finanční transakce, které by v souvislosti s jejich hrou proběhly. Jde například o prodej, nákup i směnu cenný předmětů, ale i postav a virtuální země, jak to je možné v každém druhém MMO. Ostatně pro EverQUest II dokonce sama SOE spustila vlastní aukční server. Zdanění virtuální MMO komerce by prostě znamenalo zbrusu novou éru v online hraní, alespoň v USA.

Nyní, o několik měsíců později, Dan Miller opět pro CNET naznačil, že už příští měsíc se z dedikované zprávy všichni dozví, jak vlastně americký Kongres hodlá s virtuální ekonomikou zatočit, tedy jestli ke zdanění dojde hned, nebo až později. Ať už bude rozhodnutí jakékoli, tak se virtuální ekonomika zdanění do budoucna určitě nevyhne a v momentě, kdy k tomu dojde v USA, se toho zcela určitě chytí i další státy včetně těch evropských. Zkrátka a dobře, čekají nás zajímavé časy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama