mikroplatby-a-nova-grafika-pro-anarchy-online
Novinka Mikroplatby a nová grafika pro Anarchy Online

Mikroplatby a nová grafika pro Anarchy Online

sleepless.

sleepless.

27. 6. 2007 14:19
Reklama

Ještě minimálně jednou se dnes zmíníme o společnosti Funcom, jejíž MMO titul Anarchy Online dnes oslavil šesté narozeniny (v Evropě byla hra spuštěna až v říjnu 2001). No a při té příležitosti spol. Funcom oznámila, že hodlá spustit spustit mírně ořezaný systém mikroplateb, které jsou primárním zdrojem příjmů pro spoustu MMORPG titulů v Asii. Mikroplatby se však začínají pomaloučku rozšiřovat i na západě a lidé z Funcomu chtějí prostě vyzkoušet, jestli něco takového může v Anarchy Online fungovat.

Někdy v létě tedy dojde ke spuštění systému, kdy si hráči budou moci za speciální body ve hře kupovat různé předměty a objekty typu jetbike a hoverboard (budou tak moci po planetě Rubi-ka cestovat novým způsobem), luxusní byt, scout mechy a další. Body bude navíc možné časem používat i pro nákup speciálních in-game služeb a jiného obsahu.

Body pro nákup ve hře si budou hráči moci kupovat v balíčcích za 10 a 20 Euro, přičemž zatím nebylo zveřejněné, kolik bodů hráč třeba za 20 Euro dostane. Nicméně, co se cen týče, tak třeba jetbike bude stát 3 Euro, zatímco celá sada jetbiků přijde zájemce na nějakých 10 Euro.

Hráči, kteří nechtějí nového bodového systému využívat, to rozhodně dělat nemusí. Tvůrci totiž dávají jasně najevo, že nový obchodní model nenaruší koncept hry. Do prodeje se tedy nedostanou žádné předměty, skrze něž by mohl majitel získat v boji výhodu nad ostatními hráči.  Takový je alespoň plán, ale zatím je těžko říci, jestli se ho tvůrcům podaří udržet. Jisté je pouze to, že když se nový obchodní model osvědčí v Anarchy Online, tak ho lidé z Funcomu bezpochyby rozšíří i na své další chystané MMO tituly, tedy Age of Conan - Hyborian Adventures a The Secret World.

Abychom však nezapomněli. Hráči, kteří pravidelně každý měsíc platí za hraní Anarchy Online, budou blíže neurčené množství bodů pro útratu ve hře dostávat automaticky. U těch, co si hraní AO předplatí na 6 a 12 měsíců dopředu, pak bude počet automaticky přidělovaných bodů vyšší – logicky.

No a na úplný závěr je tu snad ta nejpříjemnější informace. Společnost Funcom rozhodně nehodlá s Anarchy Online skončit. Podle slov producenta Craiga Morrisona se v současnosti pro Anarchy Online vyvíjí zbrusu nový grafický engine, připravují se další datadisky i booster packy, chystá se výměna serverových polí a tak dále. Anarchy Online tu s námi zkrátka a dobře bude ještě pěkných pár let a ono je to vlastně dobře. Člověka tak nějak hřeje u srdce, že tituly typu Ultima Online, EverQuest a Anarchy Online, jež celou MMO horečku tak nějak rozjížděly, ještě pořád fungují.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama