new-york-post-zaluje-uwe-bolla
Novinka New York Post žaluje Uwe Bolla

New York Post žaluje Uwe Bolla

sleepless.

sleepless.

1. 8. 2007 11:01 1
Reklama

Právníci US deníku New York Post si došlápli na našeho oblíbeného rejžu a producenta Uwe Bolla kvůli tomu, že k propagaci svého filmu Postal zneužil značky a loga NY Post. Abychom to celé vysvětlili, na začátku byla ze strany NY Post kritika filmu Postal, který byla označen za první film pro širokou veřejnost, jež si vyloženě dělá legraci z obětí 11. září (teroristický útok na dva věžáky v NY).

Uwe Boll však s nařčením NY Post nesouhlasil a považoval je za směšné. Obvinil dokonce NY Post z cenzury. Podle Bolla byli k napsání článku o filmu Postal vyslání celkem tři novináři. Dva z nich však Bollův záměr s Postalem pochopili, podle toho napsali články, které pak nebyly zveřejněny. Nakonec prý článek o Postalu napsala pro NY Post Jill Culoraová, která se neobtěžovala Bolla vyzpovídat, takže německý režisér ani nemohl svůj přístup k Postalu obhájit.

Bollovi to však nestačilo. Jako odvetu stvořil satiricky zamýšlenou stránku New York Postal, která si dělá legraci z NY Post. No a právě tato napodobenina leží právníkům NY Post v žaludku. Nejdříve si na Bollovi vyžádali její stažení z adresy NY-postal.com, k čemuž ihned došlo. Stránka však zůstala dostupná skrze adresy www.postal-themovie.com/mag a www.ny-postal.tk.

NY Post po Bollovi žádá, aby obě dvě domény ihned převedl na tento denník a zaplatil náhradu v blíže nespecifikované výši za zneužití ochranné známky a poškození dobré pověsti. Těžko říci, jak se Boll bude bránit, ale nedá se předpokládat, že by NY Post se svojí žalobou uspěl. Boll se odvolá na známý dodatek US ústavy a vysvětlí soudu, co znamená nápis Achtung Satire v zápatí stánky NY Postal. Ve výsledku tedy celá aféra Bollovi jenom poslouží, poněvadž zcela jistě zafunguje jako reklama na film Postal.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama