uspesne-hospodareni-ncsoftu-s-pomoci-lineage
Novinka Úspěšné hospodaření NCsoftu s pomocí Lineage

Úspěšné hospodaření NCsoftu s pomocí Lineage

sleepless.

sleepless.

9. 8. 2007 08:45
Reklama

Jihokorejská společnost NCsoft zveřejnila informace o svém hospodaření ve druhém kvartále aktuálního účetního roku, v němž kromě jiného poklesly tržby z Lineage/Lineage II a naopak vzrostly tržby z City of Heroes/City of Villains.

Tržby NCsoftu za druhý kvartál účetního roku dosáhly částky 82.1 milionů dolarů, což je o 11% procent méně než ve stejném období minulého roku. Nic to však nezměnilo na faktu, že čistý zisk NCsoftu za druhý kvartál účetního roku dorazil až k částce 11.5 milionů dolarů.

Podle předpokladu má největší podíl na solidním hospodaření NCsoftu hlavně dvojice MMO evergreenů Lineage a Lineage 2, které se na celkových tržbách NCsoftu podílely částkami 27.6 a 34.7 milionů dolarů. Oproti prvnímu čtvrtletí fiskálního roku je to sice pokles – u Lineage o 16% a u Lineage o 2% - ale pořád to bohatě stačí na udržení postů nejúspěšnějších her NCsoftu.

Oproti prvnímu čtvrtletí naopak docela překvapivě vzrostly o 7% tržby z dvojice titulů City of Heroes/City of Villains, které se nakonec zastavily na částce 6.9 milionů dolarů. O pár melounků lépe si v druhém kvartále vedly Guild Wars tituly, na nichž spol. Ncsoft utržila 8.9 milionů dolarů.

Ve třetím čtvrtletí fiskálního roku, které probíhá právě nyní spoléhá NCsoft hlavně na datadisk Guild Wars: Eye of the North, který by měl být spuštěn na konci srpna, ale i na další Lineage II kapitolku - The Chaotic Throne. Pro poslední tři měsíce kalendářního i účetního roku pak NCsoft vkládá naděje do akčního MMO tabula Rasa a na konec října má naplánováno zahájení korejského betatestu MMO Aion.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama