jak-hospodari-interplay-co-bude-s-fallout-mmo
Novinka Jak hospodaří Interplay, co bude s Fallout MMO

Jak hospodaří Interplay, co bude s Fallout MMO

sleepless.

sleepless.

15. 8. 2007 07:52 1
Reklama

Jako takovou malou kuriozitu si dnes můžeme uvést výsledky hospodaření společnosti Interplay za 2. kvartál účetního roku (skončil 30. června), které jsou poprvé po několika letech víceméně pozitivní. Tržby Interplaye za druhý kvartál aktuálního účetního roku se z 2.06 milionů dolarů ve stejném období minulého roku vyšplhaly na 5.46 milionů dolarů. Příjmy Interplaye dosáhly ve druhém kvartále částky 5.8 milionů babek, což je o 2.4 procenta více než ve stejném období minulého roku. Trošku legrační je, že příjmy Interplaye za prvních šest měsíců aktuálního fiskálního roku činí 5.9 milionů dolarů, což je meziroční navýšení o 1.71 procenta.

Největší podíl na takto „úspěšném hospodaření“ Interplaye má samozřejmě dubnový prodej Fallout licence, za níž společnosti Bethesda Softworks zaplatila 5.75 milionů dolarů. Víceméně veškeré příjmy spol. Interplay tedy pochází z prodeje Fallout IP.

Nicméně, CEO Interplay Herve Caen je se současnou situací v Interplay zjevně spokojen: „Těší mě pokrok, který společnost udělala, zejména v oblasti dluhové zátěže. Z 59 milionů dolarů, které jsme dlužili v prosinci 2001, nyní zbyl dluh ve výši 3 milionů dolarů. No a s tímto obtížným obdobím za námi se můžeme soustředit na zajištění financování vývoje MMO hry postavené na Fallout licenci. Společně s naší strategií, která počítá s tím, že budeme těžit z našeho současného portfolia, bude hrát Fallout Online klíčovou roli v budoucnosti Interplay“.

Určitě stojí za to připomenout, že Interplay počítá s rozpočtem pro Fallout Online ve výši 75 milionů dolarů, jak je uvedeno ve zprávě pro SEC z prosince minulého roku. Vývoj Fallout Online přitom musí dle smlouvy s Bethesdou začít do 9. dubna 2008, Interplay si pro vývoj musí zajistit nejméně 30 milionů babek a k dokončení hry musí dojít nejpozději do 9. dubna 2012.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama